Naj pralina in naj čokoladna tablica 2020

13.03.2020 10:52

Že v začetku meseca marca smo izbrali naj pralino in naj čokoladno tablico letošnjega festivala. Zaradi epidemije COVID-19, festival čokolade letos poteka na spletu med 24. in 30. aprilom.

Organizatorji festivala in izbora smo bili zelo veseli, da se je naši pobudi za ocenjevanje odzval direktor in lastnik čokoladnice Zotter v Avstriji. Čokoladnica Zotter je namreč sinonim za kakovostno čokolado in čokoladne praline, izdelane od zrna do tablice. Josef Zotter spada po oceni mednarodnih testov čokolade med najboljše čokoladnice na svetu. Njihova manufaktura deluje že 21 let, njihove ročno izdelane čokolade so kultne. Njihov recept za uspeh: Zotter prisega na kakovost, raznolikost in tradicijo združeno z umetnostjo in humorjem. Vse dobavitelje kakavovih zrn za njihove čokolade osebno pozna, kvaliteto zrn pa ves čas skrbno preverjajo v lastnem laboratoriju.

 

Izbor za Naj pralino in Naj čokoladno tablico je torej letos potekal v podjetju Zotter v Avstriji. Josef Zotter in Bastjan Puhan, glavni tehnolog v podjetju Zotter, sta pri pralinah in čokoladnih tablicah ocenjevala izvirnost, izgled, okus in tehnično izvedbo.

 

Zotter in Puhan sta v končni oceni sicer pohvalila trud in voljo prijavljenih čokoladnic, hkrati pa je slavni čokolatier čokoladnicam dal priporočila za izboljšanje svojih čokoladnih proizvodov. Josef Zotter je pokazal pripravljenost za tovrstno sodelovanje tudi v prihodnje, saj se tudi sam zaveda pomena dviga kakovosti čokoladnih tablic in pralin in je pri tem pripravljen na tak način pomagati tudi slovenskim čokolatierjem.

 

Med pralinami so se na prva tri mesta uvrstile:

  1. mesto: pralina Green fusion (Tramontana)
  2. mesto: pralina Bitter Sweet Symphony (Lucifer)
  3. mesto: pralina Ajdov cvet (Passero)

Najboljše tri čokoladne tablice pa so:

  1. mesto: Tablica z refoškom (Tramontana)
  2. mesto: Polnjena tablica Satisfaction (Lucifer)
  3. mesto: Temna čokolada malina koriander (Passero)

Nagrajene čokoladne tablice in praline lahko okušate in naročite pri zmagovalnih čokoladnicah.

SPLETNE PRODAJALNE VIRTUALNEGA FESTIVALA ČOKOLADE

Naslednji festival čokolade: 16. - 18. april 2021 

Povezane novice

24.04.2020 00:00
24.-30.april 2020

Ker festivala letos ne moremo izpeljati v živo, se bo med 24. in 30. aprilom odvijal na spletu. Pridružite se mu lahko iz domačga naslonjača!

09.04.2020 09:48
Recepti za čokoladne sladice

Čokolada ne pozna letnega časa, pandemij, takšnih in drugačnih kriz, kvečjemu nam v stresnih situacijah še bolj zapaše. Letos smo žal ostali brez Festivala čokolade, to pa še ne pomeni, da smo ostali brez čokolade. Preverite recepture, ki jih predlagajo Okusi Radol'ce.

13.03.2020 10:24
Letos dogodka zaradi koronavirusa ne bo

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je v luči trenutnih razmer odpovedal Festival čokolade, ki je bil predviden med 17. in 19. aprilom 2020 v Radovljici.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih