Naj pralina in naj čokoladna tablica 2020

13.03.2020 10:52

Letošnji festival čokolade je sicer odpovedan, že v začetku meseca marca pa smo izbrali naj pralino in naj čokoladno tablico letošnjega festivala. 

Organizatorji festivala in izbora smo bili zelo veseli, da se je naši pobudi za ocenjevanje odzval direktor in lastnik čokoladnice Zotter v Avstriji. Čokoladnica Zotter je namreč sinonim za kakovostno čokolado in čokoladne praline, izdelane od zrna do tablice. Josef Zotter spada po oceni mednarodnih testov čokolade med najboljše čokoladnice na svetu. Njihova manufaktura deluje že 21 let, njihove ročno izdelane čokolade so kultne. Njihov recept za uspeh: Zotter prisega na kakovost, raznolikost in tradicijo združeno z umetnostjo in humorjem. Vse dobavitelje kakavovih zrn za njihove čokolade osebno pozna, kvaliteto zrn pa ves čas skrbno preverjajo v lastnem laboratoriju.

 

Izbor za Naj pralino in Naj čokoladno tablico je torej letos potekal v podjetju Zotter v Avstriji. Josef Zotter in Bastjan Puhan, glavni tehnolog v podjetju Zotter, sta pri pralinah in čokoladnih tablicah ocenjevala izvirnost, izgled, okus in tehnično izvedbo.

 

Zotter in Puhan sta v končni oceni sicer pohvalila trud in voljo prijavljenih čokoladnic, hkrati pa je slavni čokolatier čokoladnicam dal priporočila za izboljšanje svojih čokoladnih proizvodov. Josef Zotter je pokazal pripravljenost za tovrstno sodelovanje tudi v prihodnje, saj se tudi sam zaveda pomena dviga kakovosti čokoladnih tablic in pralin in je pri tem pripravljen na tak način pomagati tudi slovenskim čokolatierjem.

 

Med pralinami so se na prva tri mesta uvrstile:

  1. mesto: pralina Green fusion (Tramontana)
  2. mesto: pralina Bitter Sweet Symphony (Lucifer)
  3. mesto: pralina Ajdov cvet (Passero)

Najboljše tri čokoladne tablice pa so:

  1. mesto: Tablica z refoškom (Tramontana)
  2. mesto: Polnjena tablica Satisfaction (Lucifer)
  3. mesto: Temna čokolada malina koriander (Passero)

Nagrajene čokoladne tablice in praline lahko okušate in naročite pri zmagovalnih čokoladnicah. Lepo vabljeni torej na Festival čokolade med 16. in 18. aprilom 2021

Povezane novice

13.03.2020 10:24
Letos dogodka zaradi koronavirusa ne bo

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je v luči trenutnih razmer odpovedal Festival čokolade, ki je bil predviden med 17. in 19. aprilom 2020 v Radovljici.

17.04.2020 00:00
ODPOVEDANO Radovljica, 17.-19. april

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.
ODPOVEDANO

Naziv vsebine

17.03.2020 15:03
Ostani doma in nakupuj s čim manj kontakti
13.03.2020 10:52
Nagrada tokrat čokoladnici Tramontana
13.03.2020 10:24
Letos dogodka zaradi koronavirusa ne bo
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih