Skoči do osrednje vsebine

Poletje v Radovljici

Poletje v Radovljici

Zapisala Rebecca Svetina, julij 2019

 

Poletje se je letos začelo z vročinskim valom, po ohladitvi pa je še en vročinski val pred vrati. Preverili smo najboljše lokacije v Radovljici za plavanje, sladoled in uživanje poletja z majhnimi otroci.

1. BAZENI

 

Na radovljiško kopališče smo se odpravili že prve dni poletja. Tu najdete bazen za manjše in večje otroke, igrišče in sladoled hkrati. Imajo tudi igrišče za odbojko na mivki in nekaj sence. Podobno je tudi na sicer manjšem bazenu v Kropi. Tam imajo poleg tega tudi prostor za piknike, izvrsten za poletno zabavo.

Več o kopališčih >>

 

Radovljica kids pool

Otroški bazen v Radovljici, foto: Turizem Radovljica

 

2. JEZERA

 

Trume ljudi drvijo k Blejskemu in Bohinjskemu jezeru, naš najljubši (predvsem za otroke) pa je Šobčev bajer. Tam večkrat preživimo cele popoldneve po službi, lahko pa bi tudi ves dan. Poleti se lahko namakate v bajerju ali celo v Savi Dolinki.

 

Mi se po Šobcu radi sprehodimo do reke in do največjega otroškega igrišča v bližini bajerja ter se ustalimo nekje na trati med igriščem in bajerjem. Čudovit pomol omejuje dva otroška bazenčka, v bližini pa je tudi restavracija in kavarna. Čeprav je Šobčev bajer del kampa, ga lahko obiščete tudi poleti, vendar je potrebno plačati vstopnino in parkirnino.  

 

Summer at Šobec

 Kamp Šobec, foto: Rebecca Svetina

 

3. rEKE 

 

Če se želite izogniti gneči in iščete svojo malo senco v naravi, lahko poskusite kje ob reki Savi. Prijetni kotički se nahajajo ob tematski pohodni poti Pot ob reki Savi med Kampom Šobec in Fuxovo brvjo ali pa v bližini Sotočja Save Bohinjke in Save Dolinke.

 

Ker ob reki Savi ni urejenih parkirišč in tudi ne vedno dovoza, priporočamo, da se tja odpravite peš ali s kolesi. Razumljivo je, da te lokacije ne nudijo enakega razkošja kot urejena kopališča. Pazljivi bodite v vodi, saj je tok reke nepredvidljiv in reševalcev seveda tukaj ni, za seboj pa pustite prostor tak, kot ste ga dobili, da bo razveselil tudi tiste, ki pridejo za vami.

 

Summer at Sava River

Poletje ob reki, foto: Rebecca Svetina

 

4. SPREHODI PO SENCI

 

V poletni vročini pohodništvo ni moja priljubljena aktivnost, ampak v okolici Radovljice je kar nekaj ravninskih senčnih poti, ki navadno tečejo ob rekah in potokih. Pot ob reki Savi sem že omenila. Moja dva mala pohodnika uživata tudi ob sprehodih ob potoku Draga in po Brezjanski poti Miru.


Dolina Draga, v katero pridete skozi vas Begunje na Gorenjskem, se prične pri Gradu Kamen. Cesta vodi vse do gostišča sredi doline, peš pa jo lahko odkrivate med gradom Kamen in gostiščem ali naprej od gostišča proti planini Prevala. Prejšnji teden smo uživali tam, ko smo se enostavno sprehajali ob potočku, mala dva pa sta brodila po njem.

 

Brezjanska pot miru je naš cilj najpogosteje spomladi, ko vse cveti, vendar je senčna pot prijetna tudi poleti. Med potjo boste na lesenih mostičkih večkrat prečkali potoček in na koncu prišli do majhnega slapa.

 

Family walk in the forest

Sprehod po gozdu, foto: Rebecca Svetina

5.  SLADOLED

 

Poletja pač ni brez sladoleda! Kakšen dan se odpravimo k rekam in jezerom, spet drugič pa se enostavno sprehodimo v naše najljubše slaščičarne. To so Kavarna Ambient, Kavarna Kino in Vidičeva hiša. V vseh postrežejo tudi ledeno kavo in imajo igrače za najmlajše.

 

Ice cream and ised coffee in Radovljica

Sladoled za otroke, ledena kava za starše, foto: Rebecca Svetina

Torej, v Radovljici ne manjka prostorčkov, kjer lahko preženete poletno vročino!

Povezane novice

Otroška igrišča v Radovljici
Pregled najboljših otroških igrišč

Zapisala Rebecca Svetina, marec 2019

 

Kje otroci dobijo vso energijo?! Ko se morajo vaši otroci malce zdivjati, vi pa bi radi le posedeli na klopi ali si privoščili kavo, razmislite o obisku teh otroških igrišč v Radovljici in na Bledu ter v njuni okolici. Vsako ima svoje prednosti.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljšim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

Bazen v Radovljici
Poleti osvežitev, pozimi rekreacija

Poleti se lahko osvežite na urejenih kopališčih v Radovjlici, Kropi ter kampu Šobec.

Tik ob reki Savi, med Bledom in Lescami, vas pričakuje čudovit prostor v naravi. Kamp se ponaša s certifiktaom Green Key.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih