Kdo so domačini v našem promo spotu?

15.12.2017 21:42

zapisala Kaja Beton, december 2017

 

Radol'ca je od nekdaj dežela ustvarjalnih ljudi, ki navdih najdejo v neokrnjeni naravi, čudovitih razgledih in bogati zapuščini prednikov.

V začetku decembra smo s ponosom predstavili naš prvi promocijski spot. Več let smo se odločali zanj, pa do letošnjega poletja nismo zbrali dovolj poguma. Saj veste, vsak tak spot stane. Pa vseeno, v času družabnih omrežij, youtuba in pametnih telefonov brez videa enostavno ne gre več. Ne v turizmu. In potem se je nekje sredi poletja pojavilo tisto vprašanje v elektronski pošti: "Kdaj bomo pa Radol'co kaj posneli?"

 

Čez nekaj dni smo sedeli na prvem sestanku, ideje so padale na mizo in hitro smo izbrali tisto, ki nas je najbolj prepričala. Predvsem to, da delamo z domačini, z osebami z imeni in priimki, ki so v filmu to, kar so tudi sicer. Za šalo smo nekaj primernih imen stresli z rokava. Odličnih domačinov nam pa res ne manjka. Ko smo dodelali koncept in izbrali vsebine, ki jih zares želimo, smo določili štiri favorite.

 

In potem se je nam, kot naročnikom, zdelo vse tako zelo enostavno, snemalni ekipi seveda precej manj. Enostavno je bilo štiri izbrane domačine prepričati v sodelovanje. Precej manj enostavno pa je bilo uskladiti urnike med snemalci in igralci, ki to niso. Kaj šele vremenom. 

 

Pa se je vseeno izšlo. Za las. Zadnji posnetki so bili narejeni že dokaj pozno v jeseni. Kljub temu smo film prvič lahko predstavili na WTM v Londonu v novembru. Le dobra dva tedna prej sem ga s sodelavkami prvič videla, še ne dokončno zmontiranega. In nas je povsem ganil in prepričal. In od takrat je ganil in prepričal že mnoge. 

 

Zelo enostavno je delati s tako ekipo kot so to fantje (in dekle) pri Vizualistu. In pri vsem skupaj je verjetno največja sreča, da so ti fantje domačini. Da Radol'co poznajo tako kot jo poznamo mi, da so nanjo nič manj navezani in ponosni. In da jo zato želijo pokazati v najboljši luči in z vsem svojim znanjem. Hvala fantje!

 

kdo so torej naši štirje igralci, ki to niso?


Rok Rozman, športnik in biolog

Rok živi na Zgornji Lipnici. Leta 2008 je bil kot veslač član slovenske olimpijske reprezentance v Pekingu. V zadnjem letu pa je znan po projektu ohranjanja rek Balkana. Kot vodja mednarodnega projekta ohranjanja rek je prejel svetovno nagrado Zlato veslo. V filmu prikazuje naravo in aktivnosti v njej.

Rok Rozman, športnik in biolog


Miran Kambič, fotograf

Miran, arhitekt po izobrazbi, se je našel v fotografiranju arhitekture, stare in nove, od zunaj in od znotraj. Na tem področju je med najboljšimi. Njegove fotografije opremljajo številne monografije, revije in razstave. V filmu predstavlja staro mestno jedro Radovljice, njeno arhitekturo in kulturo, ter Kropo. 

Miran Kambič, fotograf


Maja Buden, Chef

Maja je vodja kuhinje, restavracije in penziona Kunstelj. Njena osnova za ustvarjanje je lokalna sestavina in tradicionalen recept. Jedi ohranja pristne in čistega okusa, še posebej pa blesti pri ustvarjanju sladic. Najbolj poznane so grizike, ki so njena blagovna znamka. V filmu predstavlja kulinariko, lokalne sestavine in med ter čebelarstvo.

Maja Buden, Chef


Sašo Avsenik, glasbenik

Sašo je harmonikaš in vodja Ansambla Saša Avsenika. Živi v Begunjah, z ansamblom pa nadaljuje tradicijo svojega deda Slavka Avsenika. Mednarodno priznan ansambel je eden najboljših narodno-zabavnih ansamblov ta hip. V filmu predstavlja naravo, bližino Julijskih Alp in glasbo.

Sašo Avsenik, glasbenik


Avtorji filma: 

Vizualist: Rožle Bregar (direktor fotografije in režiser), Tadej Gorzeti, Gašper Kocjančič, Aljaž Lukan, Miha Avguštin, Natalija Rodošek

 

In kaj smo za konec (ali začetek) pripisali k filmu?

Radol'ca je dežela ustvarjalnih ljudi. Svoj navdih črpamo v bogati kulturni dediščini, neokrnjeni naravi in izjemnih razgledih. Dežela na obrobju Julijskih Alp vas vabi da odkrijete raznolikost kulture in zgodovine ter se posladkate v najslajšem mestu v Sloveniji.  Spoznajte štiri domačine in začutite njihov navdih.

 

TOREJ, STE ŽE VIDELI NAŠ SPOT? 


 

 

Povezane novice

Promocijski video Turizma Radovljica

Turizem Radovljica je bogatejši za promocijski spot destinacije, ki je prvi promocijski spot zavoda.

25.01.2018 08:47
Najljubših 10 Mirana Kambiča

zapisal in fotografiral Miran Kambič, januar 2018

 

Dobil sem nalogo, da izberem in vam predstavim "mojih najljubših 10" v Radol'ci. In ker je leto kulturne dediščine, naj bo teh deset s kulturno dediščino obarvanih. 

Bogastvo kulturne dediščine

Izšel je prvi v seriji krajših pruduktnih promocijskih spotov desitnacije Radol'ca.

 

Aktualno & Blog

 

5 družinskih aktivnosti, ki preženejo vročino

Zapisala Rebecca Svetina, julij 2019

 

Poletje se je letos začelo z vročinskim valom, po ohladitvi pa je še en vročinski val pred vrati. Preverili smo najboljše lokacije v Radovljici za plavanje, sladoled in uživanje poletja z majhnimi otroci.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljšim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa

Tudi letos se lahko obiskovalci štirikrat tedensko odpeljejo po nova doživetja s turističnim avtobusom. 

06.05.2019 12:33
S čebelico po Radovljici

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

Naziv vsebine

18.09.2019 14:26
09.08.2019 10:37
10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih