Skoči do osrednje vsebine

Slap Peričnik v Mojstrani

Izlet v Triglavski narodni park

Triglavski narodni park, ki je edini narodni park v Sloveniji, je ime dobil po Triglavu. Gora Triglav se dviguje prav v njegovem osrčju, čudovit pogled nanjo pa vas spremlja tudi v Radovljici.

Bohinj
Pokljuka, Triglavski narodni park

Odkrivanje Triglavskega narodnega parka, ki obsega 840 kvadratnih kilometrov, se lahko med bivanjem v Radovljici lotite iz različnih smeri. Izbirate lahko med različnimi izhodišči v Zgornjesavski dolini, Bohinju in na Pokljuki. Predlagana izhodišča so dostopna v pol ure vožnje, še več namigov za pohodništvo v Julijskih Alpah in Triglavskem narodnem parku pa si poiščite na strani Julijskih Alp.

 

POKLJUKA

Planota Pokljuka ponuja pohodne poti za vse generacije in želje. Od tu se lahko odpravite na daljše ture v visokogorje ali pa na prijetne sprehode do alpskih planin.

Radovljica/Lesce – Pokljuka (Rudno polje): 27 km, 30 minut vožnje z avtom

 

MOJSTRANA IN DOLINA VRATA

Alpska vasica Mojstrana, od katere se vije slikovita dolina Vrata k vznožju naše najvišje gore, je odličen izlet iz Radovljice. Prijeten pohod po Poti Triglavske Bistrice vodi k slapu Peričnik ali vse do Aljaževega doma v Vratih. Iz doline Vrat so na dosegu številni vrhovi, med njimi tudi Triglav.

Radovljica – Mojstrana: 30km, 20 minut vožnje z avtom

 

Bohinj

Bohinj ponuja bogastvo poti v Triglavski narodni park. Poti lahko pričnete v Bohinjski Bistrici, v vaseh v zgornji Bohinjski dolini, v Stari Fužini ali Ukancu. Na izhodišča v poletnem času vozijo brezplačni prevozi s centralnih parkirišč (Parkiraj in pelji)

Radovljica/Lesce – Bohinjska Bistrica: 27km, 25 minut vožnje
Radovljica/Lesce – Zgornja Bohinjska dolina: 29 km, 30 minut vožnje

 

Povezane novice

Daljinska pohodniška pot okrog Julijskih Alp

Pot, ki je speljana po razglednih hribih in očarljivih vasicah na obronku Triglavskega narodnega parka spaja naravno in kulturno dediščino Julijskih Alp.

Roblekov dom, planinske poti v Radol'ci
Razgledi na Julijce in planine na Jelovici

Najbolj priljubljena planinska pot v Radol'ci je tista, ki vodi k slovitemu Roblekovemu domu. Poleg »Robleka« pa vas vabimo tudi na Dobrčo, Vodiško planino, na Talež, Jamnik ter po mreži ostalih poti.

09.08.2018 10:37
Trije kolesarski predlogi

zapisala Kaja Beton, avgust 2018

 

Radovljica je odlično izhodišče za odkrivanje čudovitih krajev in zanimivosti s kolesom. Poglejte si naše tri predloge. 

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih