Skoči do osrednje vsebine

Uspešen sedmi festival čokolade

7. Festival čokolade je potekal med 20. in 22. aprilom v Radovljici. Sončno vreme, pestra in kakovostna ponudba razstavljalcev ter raznolik spremljevalni program so botrovali, da je festival obiskalo okrog 50.000 obiskovalcev.

Dobra organizacija in prijetno festivalsko vzdušje so posrbeli, da so obiskovalci prizorišče zapuščali zadovoljni. Naslednji festival bo potekal med 12. in 14. aprilom 2019.

 

Obisk festivala je bil primerljiv z lanskim letom. Organizator, Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, je vesel dejstva, da festival vsako leto obišče več turističnih avtobusov iz tujine, kar glas o Radovljici širi navzven. Narašča tudi število nočitev v času festivala, kar je dober pokazatelj, da festival, ki se deloma financira iz javnih sredstev, prispeva k večanju števila nočitev v regiji. Poleg tega je festival odlična promocija Radovljice v Sloveniji, saj obiskovalci prihajajo iz vseh delov države. 

 

Prvi zbrani vtisi po festivalu kažejo tudi na zadovoljstvo obiskovalcev, ki so na festivalu uživali ne le v pestri ponudbe temveč tudi v odličnem vremenu, sproščenem druženju ter raznolikih aktivnostih ter koncertih. S prireditvijo, tako z obiskom kot organizacijo, so bili zadovoljni tudi razstavljavci. 

 

Povezane novice

Andraž Briški Javor: Uživanje v čokoladi
Knjiga za vse sladokusce

Turizem Radol'ca ob letošnjem Festivalu čokolade izdaja knjigo, ki razkriva kaj je kakovostna čokolada, kako v njej uživati in od kod prihaja. Njen avtor je domačin Andraž Briški Javor.

12.04.2025 00:00
Največji čokoladni dogodek v Sloveniji

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

Pralini Cherish the life čokoladnice Lucifer
Festival čokolade 2018

Strokovna žirija je v sklopu novinarske konference za Festival čokolade izbrala naj pralino letošnjega festivala. Laskavi naziv je prejela pralina čokoladnice Lucifer.

7 prijateljev na  festivalu
in zakaj imamo radi število 7

zapisala Kaja Beton, april 2018

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji verjetno že veste. Preberite si, kaj poleg zares obilice čokolade prinaša in zakaj ga lahko obiščejo tudi tisti, ki čokolade ne marajo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih