Skoči do osrednje vsebine

Pralini Cherish the life čokoladnice Lucifer

Izbrana naj pralina festivala čokolade

Strokovna žirija je v sklopu novinarske konference za Festival čokolade izbrala naj pralino letošnjega festivala. Laskavi naziv je prejela pralina čokoladnice Lucifer.

V Vili Podvin so pred očmi novinarjev slovenskih medijev praline osmih slovenskih proizvajalcev okušali in ocenjevali Uroš Štefelin, kuharski šef Vile Podvin, Andraž Briški Javor, avtor knjige Uživanje v čokoladi ter Naser Gashi iz podjetja La Ganache, kjer vodi izobraževanja slaščičarjev. Ocenjevali so izvornost, izgled, okus in tehnično izvedbo. Vsi trije člani so si bili enotni, da je zmagovalna pralina prepričala v vseh pogledih.

 

Zmagovalno pralino z imenom CHERISH THE LIFE, je čokoladnica Lucifer razvila za vinsko klet Casillero del Diablo iz Čila za vino, imenovano Devil's collection. Kot pravijo pri Luciferju, gre za vražje sodelovanje, ki vas ponese v vesolje, kar nakazuje tudi njena zunanjost. Pralina je narejena iz polnila višnje, temnega ganaša in pridihom mete, ki daje prijeten svež pomladni okus.  Strokovna komisija je o njej povedala: "To je zelo okusna in izvirna pralina, za katero se je proizvajalec moral zelo potruditi, saj ima pralina med drugim dvojno dno in izgled, ki zahteva zares veliko dela."

 

Na drugo mesto se je uvrstil pralin Posestva Passero iz Moravskih toplic, pri katerem so člani komisije poudarili naravne sestavine in odličen okus bučnih semen in bučnega olja. Na tretje mesto se je uvrstil pralin čokoladnice Tramontana, ki je komisijo prepričal s svojim izgledom in okusom hruške. Pohvalili so predvsem to, da je bela čokolada izjemno zahtevna za oblikovanje, pa vendar je izgled odličen.

 

Vse tri praline lahko okusite in kupite na prihajajočem Festivalu čokolade med 20. in 22. aprilom v Radovljici.

 

Čeprav so prve tri praline izstopale, so bile tudi ostale okusne in predvsem prijetne na pogled. Tekmovanja so se udeležile tudi čokoladnice Martisan, Plešec, Chocome, Rustika ter slaščičarna Gaia slaščice.

 

Povezane novice

7 prijateljev na  festivalu
in zakaj imamo radi število 7

zapisala Kaja Beton, april 2018

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji verjetno že veste. Preberite si, kaj poleg zares obilice čokolade prinaša in zakaj ga lahko obiščejo tudi tisti, ki čokolade ne marajo.

12.04.2019 19:00
Čokoladna večerja
Vila Podvin

Trije izjemni Chefi bodo s slovensko čokolado ustvarjali otvoritveno večerjo 8. Festivala čokolade.

13.04.2019 10:40
Muzejski vlak v Radovljici
Ljubljana - Radovljica

Nostalgično potovanje z vlakom v Radovljico. Tam vas čakajo stojnice polne čokolade in pestro festivalsko dogajanje.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih