Skoči do osrednje vsebine

8. Festival čokolade

Letošnji najslajši festival se bo zgodil med 12. in 14. aprilom. Odvijal se bo na že znanih lokacijah in postregel z izjemnim programom ter čokoladnimi novostmi.

IZJAVA ZA MEDIJE

Letos se festival iz druge polovice aprila zaradi prilagajanja termina Veliki noči seli v prvo polovico meseca. Festival, ki bo tudi letos potekal na območju starega mestnega jedra, radovljiškega parka in Vurnikovega trga, ostaja zvest čokoladi na vseh lokacijah. Poleg sejma čokoladnih izdelkov, na katerem bo možno okušati čokoladne grižljaje s pomočjo degustacijskih kuponov, bo tudi letos za festivalsko vzdušje poskrbel pester program.

 

Festival organizira Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, glavni podpornik festivala pa je poleg Občine Radovljica letos Zavarovalnica Triglav d.d.

 

Festival čokolade se od ostalih podobnih dogodkov v Sloveniji, pa tudi v tujini, loči prav po vrhunskem in bogatem programu za vse generacije. Vrhunci letošnjega programa bodo nedvomno koncerti skupin Zmelkoow, Ansambla Saša Avsenika, Nipke in Help! Beatles Tribute Band. Poleg njih pa pričakujemo na odru še 7 drugih zasedb.

 

Med delavnicami za otroke sta ob edinstvenem preizkusu pridobivanja čokolade pod vodstvom Hiše Eksperimentov letošnja novost kulinarične delavnice, ki jih bodo vodili dijaki Srednje gostinsko-turistične šole iz Radovljice in ustvarjalne delavnice, ki jih organizira Čebelarski muzej iz Radovljice. Otrokom bodo tudi letos namenjene cirkuške predstave in delavnice v parku, kjer bo mlajše razveselil velik peskovnik in druge igre na prostem.

 

Med športnimi aktivnostmi se v nedeljo v Radovljiški park vrača Mini Planica, vse dni festivala, pa se bodo obiskovalci lahko poizkusili na spustu po jeklenici. Poleg tega vas pričakujejo še lokostrelski kotiček, pump track poligon, družinska dogodivščina ter športna animacija v parku.

 

Kot vsako leto, organizator, Javni zavod turizem in kultura Radovljica, tudi letos pripravlja festivalsko nagradno igro. Ta bo še bolj dinamična in zanimiva, saj bodo obiskovalci lahko igrali čokoladni Bingo za super nagrade, in to na Ruby čokoladnih ploščicah. Ruby čokolada je seveda čokoladni hit letošnjega leta in Festival čokolade v Radovljici bo odlična priložnost, da to čokolado v temno roza barvi tudi sami poizkusite. 

 

Še več novosti in posebnosti bomo z vami podelili na Facebook strani dogodka ter na spletni strani festivala.

 

IZJAVA ZA MEDIJE

 

Povezane novice

(in ga zato ne smete zamuditi)

Zapisala Kaja Beton, marec 2019

 

To, da je radovljiški Festival čokolade največji in najboljši čokoladni dogodek v Sloveniji, že dolgo vemo, a verjamemo tudi, da je v resnici edini pravi festival te sladke pregrehe pri nas. Zakaj?

28.03.2019 12:44
8. Festival čokolade

Na letošnji izbor za naj pralino se je prijavilo sedem čokoladnic, najboljšo je še pred festivalom izbrala strokovna žirija. V času festivala so tudi obiskovalci izbrali najboljšo med tremi finalistkami.

20.04.2024 00:00
Največji čokoladni dogodek v Sloveniji

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

12.04.2019 19:00
Čokoladna večerja
Vila Podvin

Trije izjemni Chefi bodo s slovensko čokolado ustvarjali otvoritveno večerjo 8. Festivala čokolade.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih