Skoči do osrednje vsebine

V Radovljici dobra turistična sezona

Odlična poletna turistična sezona

Število nočitev v občini Radovljica je avgusta preseglo rekordni avgust leta 2019. Na prvem mestu so bili letos gostje iz Nemčije, ki so v osmih mesecih ustvarili preko 67.000 nočitev. Sledijo domači gostje.

Da je bila poletna turistična sezona zelo dobra, so pokazale tudi številke nočitev in gostov, ki so bivali v nastanitvah v občini Radovljica. 

 

Čeprav je bilo leto še zelo zaznamovano z virusom Covid-19, kar se je izrazilo predvsem v prvih mesecih leta, ko je bilo število gostov in nočitev izredno majhno, je bilo od meseca maja dalje zaznati njihovo pospešeno rast. Tako je bilo junija gotov še enkrat več kot lansko leto. Julija je 28.740 gostov ustvarilo 75.093 nočitev. Število gostov v avgustu je bilo 41.073, kar je le slabih 500 manj kot v rekordnem letu 2019. Manjše število gostov pa je, spodbudno, ustvarilo več nočitev. Avgust 2021 je tako s 117.610 nočitvami rekordni mesec radovljiškega turizma.

 

 

V celotnem obdobju od januarja do avgusta je destinacijo obiskalo 80.067 gostov, ki so ustvarili 218.667 nočitev. Tako je do konca avgusta destinacijo obiskalo 60 % več gostov kot lansko leto. Ustvarili so 68 % več nočitev kot v enakem obdobju lani. To je hkrati 20 % manj kot v prvih osmih mesecih v rekordnem letu 2019 in le 5 % manj kot v prvih osmih mesecih leta 2018. 

 

Največje število nočitev, kar 30% vseh, so v prvih osmih mesecih letošnjega leta ustvarili ponovno Nemci, ki so bili na prvem mestu tudi v sezoni 2019. Letos jih je bilo še enkrat več kot lani v enakem obdobju. Lani so jih prehiteli po številu gostov in nočitev domači gostje. Slovenci, ki so v enakem obdobju lani ustvarili 47.793 nočitev, so v osmih mesecih letošnjega leta ustvarili 37.034 nočitev. To je manj kot lani, a kljub temu približno 13.000 več kot v celotnem predkoronskem letu 2019. Na tretjem mestu so gostje iz Nizozemske, sledijo pa češki gostje.

 

Doba bivanja ostaja tudi letos nekoliko višja, kot v letih pred korono. Letos je povprečna doba bivanja v destinaciji 2,7 dni.

 

Povezane novice

24.09.2021 09:54
Uroš Štefelin ponovno z Michelinovo zvezdico, Foto: Nino Verdnik, STO
Najprestižnejši gastronomski vodnik

Michelin, ki velja za najprestižnejšega gastronomskega vodnika, je drugo leto zapored Michelinovo zvezdico podelil Vili Podvin. Prejeli so tudi zeleno zvezdico za trajnost.

23.08.2021 10:47
Vrt Gostilne Kunstelj
Trajnostni turizem

Kar 5 nastanitvenih obratov, ki so vsi tudi gostinski obrati in člani Okusov Radol'ce je v letošnjem poletju pridobilo okoljski znak Zeleni ključ oziroma Green Key.

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih