Medeni meniji

Ob dogodku Med v kulinariki, ki poteka v soboto, 22. septembra v Lescah, gostilna Lectar vabi na medeno kulinarično doživetje, pri Kunstlju pa vas bodo razvajali z lokalnimi menimi sladicami. 

Lectarjev medeni meni:

  • Nadzemna kolerabica s cvetličnim medom, baziliko, orehi in hrenom
  • Piščančje prsi v mandljevi omaki s kostanjevim medom in skutini štruklji
  • Solata s popečeno zelenjavo in medenim prelivom
  • Ajdovi štruklji z orehi in ajdovim medom

Na voljo med 21. in 23. septembrom v Gostilni Lectar.

 

MEDENE DOBROTE PRI KUNSTLJU:

  • Štuklji z medom 
  • Sladoled, medenjak, bučno olje 
  • Torta Radolca (medenjak, orehova krema, jabolčna čežana)
  • Hruška , orehi, med, kozji sir

Na voljo ves čas.

 

 

 

Povezane novice

22.09.2018 10:00
Čebelarski center Lesce, septembra

Tržnica medenih izdelkov, medeni meniji v restavracijah, predavanja in delavnice vabijo v Lesce.

Kmečka soba
V znamenju tradicionalnih lectovih src

Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.

Lectarstvo je oblikovanje slastnega peciva iz medenega testa – lecta. Spada med najstarejše obrti v mestih in trgih. Na Linhartovem trgu v Radovljici vas bodo prijazno sprejeli v lectariji, kjer živo rdeča sladka srca še vedno izdelujejo na pristen način. 

Vrt gostilne Kunstelj v Radovljici
Stari slovenski recepti

Gostilna s prenočišči v središču Radovljice že od leta 1873 slovi po odlični slovenski kulinariki. Pri Kunstlju je vse domače in 'žmohtnega' okusa.

 

Kmalu v Radol'ci

 

11.09.2018 10:00
Vodenje po starem mestnem jedru
Vsak torek dopoldan

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

Gostilna Lectar in Gostilna Kunstelj, 21.-23.9.

Ob dogodku Med v kulinariki, ki poteka v soboto, 22. septembra v Lescah, gostilna Lectar vabi na medeno kulinarično doživetje, pri Kunstlju pa vas bodo razvajali z lokalnimi menimi sladicami. 

22.09.2018 10:00
Čebelarski center Lesce, septembra

Tržnica medenih izdelkov, medeni meniji v restavracijah, predavanja in delavnice vabijo v Lesce.

01.11.2018 00:00
Sodelovanje chefov
Gostilne Okusov Radol'ce, november

Lokalne sestavine  in vrhunska priprava po dostopnih cenah.

 

Aktualno & Blog

 

25.01.2018 08:47
Najljubših 10 Mirana Kambiča

zapisal in fotografiral Miran Kambič, januar 2018

 

Dobil sem nalogo, da izberem in vam predstavim "mojih najljubših 10" v Radol'ci. In ker je leto kulturne dediščine, naj bo teh deset s kulturno dediščino obarvanih. 

Kip Antona Janše v Čebelarskem muzeju
Čebelarski muzej, Radovljica, do februarja 2019

Razstava o tem, zakaj je prav rojstni dan čebelarja Antona Janše postal svetovni dan čebel.

18.07.2018 11:58
Kjer se Dežela piše z veliko začetnico

zapisal Sašo Gašperin, julij 2018
 

Če bi morali Slovenci izbrati tisto, kar je narodu najsvetejše - bi na veliki oltar domovine  gotovo postavili Triglav. In ko bi iskali zanj oltarno mizo, spomnili bi se hitro na sijajen kos zemlje razpet med Savo, Žirovnico in Begunje.

09.08.2018 10:37
Trije kolesarski predlogi

zapisala Kaja Beton, avgust 2018

 

Radovljica je odlično izhodišče za odkrivanje čudovitih krajev in zanimivosti s kolesom. Poglejte si naše tri predloge. 

Naziv vsebine

10.09.2018 13:48
20.07.2018 11:25
Nova publikacija Turizma Radovljica
09.07.2018 08:40
03.07.2018 08:13
6. sezona turističnega avtobusa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih