Skoči do osrednje vsebine

Dan medu v kulinariki

17.09.2022 10:00

Tržnica čebeljih pridelkov, delavnice, degustacije ter predavanja

Radol'ca je dežela čebelarjev in središče slovenskega čebelarstva. Vsako leto septembra se v Lescah odvija čebelarski dan. 

 

PROGRAM PRED ČEBELARSKIM CENTROM LESCE OD 10.00 DALJE:

  • tržnica čebeljih pridelkov in izdelkov iz čebeljih pridelkov v povezavi z lokalno pridelano hrano
  • degustacije različnih vrst medu
  • medene delavnice za otroke
  • degustacijo napitkov iz medu in lokalno pridelanih sestavin
  • medena kuhinja

PROGRAM:

  • 10.00: Apiterapija- uporaba čebeljih pridelkov v vsakdanjem življenju in predstavitev knjige Nike Pengal z naslovom Skrivnosti Gospodične Medične
  • 11.30, razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za Slovensko ocenjevanje medu na Gorenjskem
  • 13.00: predstavitev projekta z naslovom Seme preteklosti je seme prihodnosti, predstavila ga bo Nika Kobal z Razvojne agencije Zgornje Gorenjske
  • Pomen lokalno pridelane hrane- Tilen Praprotnik (ekološka Kmetija Vegerila)
  • 14:30: Med v lokalni kulinariki, delavnice z degustacijskim menijem, Rihard Baša

Organizator prireditve

Dan medu pripravlja Čebelarska zveza Slovenije, Javna služba v čebelarstvu v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Razvojno agencijo Sora, Čebelarsko zvezo Gorenjske, Čebelarskim društvom Radovljica in Kmetijsko-gozdarsko zadrugo Sava.

Lokacija prireditve

Povezane novice

Ogled čebelnjaka
sodobno čebelarstvo in bogato založena trgovina

Obisk čebelarskega centra vam razkrije sodobno čebelarstvo in vas popeljali v skrivni svet čebel.

Čebelja družinska dogodivščina Radovljica
Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje! 

Razstava o čebeli kranjski sivki
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

Od tradicije do sodobnosti

Stoletno tradicijo slovenskih čebelarjev lahko okusite v pristnem slovenskem medu, opojni medici in sladkih medenih pecivih.

Tu so še izvirno poslikane panjske končnice iz preteklosti, sodobne tehnike čebelarjenja v sedanjosti in kranjska sivka, avtohtona pasma čebele. V Radol'ci lahko bogato tradicijo čebelarjenja odkrijete na različne načine.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih