Tržnica čebeljih pridelkov, delavnice, druženje, degustacije ter otroški program.
Radol'ca je dežela čebelarjev in središče slovenskega čebelarstva. Vsako leto septembra se v Lescah odvija Festival medu.
Datum festivala: 20.9.2025 od 10. ure dalje
PROGRAM:
10.00 Odprtje festivala, Tehnologija pridelave cvetnega prahu in označevanje, Aljaž Debelak, svetovalec za zagotavljanje varne hrane ČZS
11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za Slovensko senzorično ocenjevanje medu na Gorenjskem
12.30 Uporaba čebeljih pridelkov v prehrani, Mojca Cepuš, nutricistka
13.30 Ženske, čebelarstvo in mednarodno sodelovanje, Katja Kotnik ADRA Slovenija
14.00 MasterChef kuhna z medom in cvetnim prahom, Dan Prohart, tekmovalec Masterchef Slovenija 2025
15.00 Mama Manka se vrača, humoristični nastop
16.00 Klovn Jaka, cirkuška predstava za otroke
SPREMLJEVALNI PROGRAM
10.00-17.00 Tržnica, degustacije, ustvarjalne delavnice za otroke, poslikava obrazov, animacija za otroke, kolo sreče s privlačnimi nagradami, ocenjevanje mešanic z medom, ogled čebelnjaka, določanje vrst medu
11.00 ŠMORN, SIC Radovljica
11.00-13.00 DRUŽABNE AKTIVNOSTI ZA OTROKE, Društvo Več Radovljica
STOJNICE
Dražgoški kruhki
ČZG – ocenjevanje mešanic z medom
Čebelarstvo Perne – SMGO
Čebelarstvo Vehar – biodinamično čebelarstvo
Čebelarstvo Mandelc
naravna kozmetika MyMeadow
Vila Lavanda Lokavec
unikatni izdelki Vešča
Taškarjev voz ČDR
Radol`ca pristno sladka
BC Naklo
Beejoy Caffee
Vabljeni vsi čebelarji, da svoj med prinesete na osnovno analizo terenskim svetovalcem JSSČ.
Obisk čebelarskega centra vam razkrije sodobno čebelarstvo in vas popelje v skrivni svet čebel.
V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje!
Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.
Stoletno tradicijo slovenskih čebelarjev lahko okusite v pristnem slovenskem medu, opojni medici in sladkih medenih pecivih.
Tu so še izvirno poslikane panjske končnice iz preteklosti, sodobne tehnike čebelarjenja v sedanjosti in kranjska sivka, avtohtona pasma čebele. V Radol'ci lahko bogato tradicijo čebelarjenja odkrijete na različne načine.