Skoči do osrednje vsebine

Čebelarski muzej

Dogodki ob slovenskem kulturnem prazniku

08.02.2022 10:00

Obiščite Radovljico na Slovenski kulturni praznik. Kultura čaka na vsakem koraku.

Čebelarski muzej
Linhartov trg

Radovljica z muzeji, kulturnimi zanimivostmi in vrhunsko kulinariko ponuja odlično mesto za s kulturo obarvan dan. Na ta dan svoja vrata odpirajo trije muzeji v Radovljici, posebej toplo pa ljubitelji kulturnih znamenitosti vabljeni na Sprehod med kulturnimi znamenitostmi Radovljice

Iz Radovljice se lahko peš sprehodite tudi v Vrbo, rojstni kraj dr. Franceta Prešerna.  Predlog tega izleta smo zapisali tukaj

 

Program ob kulturnem prazniku:

Posebna kulinarična ponudba je Prešerni jedilnik v Hiši Linhart.

 

NA POT Z VLAKOM

Prihajate k nam iz Ljubljane, Kranja, Jesenic ali drugih krajev ob železniški progi? Potem priporočamo, da za pot izberete vlak. Mestno jedro je v neposredni bližini železniške postaje, na trasi Ljubljana - Jesenice pa vozijo tudi novi vlaki, ki navdušijo tako otroke kot odrasle.

 

Občina proslava ob kulturnem prazniku pa je na ogled na tej povezavi.

Virtualno proslavo so pripravili Občina Radovljica, Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Radovljica, Glasbena šola Radovljica in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica..Na njej so nastopili učenci Glasbene šole Radovljica in dramski igralec Gregor Čušin z recitacijami Prešernovih pesmi.

 

Knjižnica Antona Tomaža Linharta pa bo vse obiskovalce na dan, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, obdarila z izvirnim darilcem. Pred vsemi enotami boste lahko dobili pesmi za v žep.

 

 

Povezane novice

Hiše na Linhartovem trgu Radovljica
Vse znamenitosti Radovljice na enem sprehodu

Sprehod po Radovljici, ki poleg Linhartovega trga vključuje tudi druge znamenitosti in vas seznani z znanimi možmi iz Radovljice. Za lažjo orientacijo dodajamo tudi zemljevid.

Razstava o čebeli kranjski sivki
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

Razstava o Antonu Tomažu Linhartu
Anton Tomaž Linhart (1756–1795)

Spoznajte zakaj je bilo 18. stoletje prelomno za razvoj slovenstva in slovenskega gledališča.

Kovaški muzej Kropa
Dediščina kovanja na enem mestu

Prikaz obdelave železa od železove rude do žeblja. Zgodovina kovaštva zaživi ob številnih maketah, ki jih bodo pognali samo za vas.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih