Skoči do osrednje vsebine

Okusi Radol'ce – restavracije so zaprte, a Chefi ustvarjajo dalje

31.03.2020 17:15

V Radovljici tako kot povsod drugod v državi gostinski lokali ostajajo zaprti. Okuse Radol'ce smo povprašali kako preživljajo čas. Mnogi med njimi ustvarjajo in kuhajo dalje.

Karantena, v kateri smo se znašli zaradi virusa Covid-19, se podaljšuje in v tem trenutku ne moremo vedeti kdaj bomo spet lahko sproščeno posedala na terasah gostinskih obratov, se smejali v družbi prijateljev in hvalili dobrote na mizi. Ah, kako že pogrešamo te trenutke!

Terasa pri Lectarju

Kljub temu za nekatere naše gostince to ni čas popolnega mirovanja: prireditev ni, a se že snujejo načrti za nove, rojevajo se nove ideje, nove recepture. Nekateri pa so se lotili tudi manjših obnov.

 

V Gostišču Draga lahko naročite 3 hodni meni ali eno od šestih jedi, ki jih trenutno pripravljajo. Za 12 € vam izbrane jedi dostavijo domov, hrano pa lahko tudi sami prevzamete pred Gostiščem Draga. Več informacij pa dobite na njihovi spletni ali facebook strani.

Naročila: 040 436 503

 

Vila Podvin je tudi v teh dneh aktivna, saj so se lotili kar dveh projektov. Okuse tradicije po receptih Chefa Uroša Štefelina vam pripeljejo kar na dom. Vsak torek in četrtek nudijo kosilo, ki ga naročite dan prej, ob petkih in sobotah pa vam na dom pripeljejo fokačo in kraft pivo! Več informacij na njihovi spletni strani.

Naročila: 041 747 636, info@vilapodvin.si

Okusi tradicije Drive home

Drugi projekt Uroš ustvarja doma, kjer skupaj z najstniškima hčerama snema video recepte za slastne jedi, ki jih lahko pripravite tudi doma. Sledite jim lahko na njihovem Youtube kanalu, Facebooku ter na spletni strani.

Naslov: Uroš in Ema kuhata - PEČENA CVETAČA Z LEŠNIKI, JAJCEM, SIROM-1.del

Opis: Uroš in Ema pečeta cvetačo z lešniki, jajcem in sirom

Thumbnail URL: https://i.ytimg.com/vi/sWdmRtXLYSM/default.jpg

Datum nalaganja: 2020-03-21T20:23:23Z

 

V Restavraciji Center v Lescah, kljub temu, da ne smejo sprejemati gostov, kuhajo pri zaprtih vratih ter naročeno dostavijo na dom. Med 12. in 19. uro vam lahko dostavijo 8 vrst pic ter izbor jedi iz menija (burger, reberca, dunajski zrezek ali ocvrte lignje s pomfrijem, testenine s piščancem v kari omaki ...). O ponudbi vas obveščajo na svoji Facebook strani.

Naročila: 040 260 720

Restavracija Center

V gostišču Tulipan vas v času samoizolacije razvajajo s slastnimi dnevno svežimi sladicami. Vsak četrtek, petek, soboto in nedeljo je na voljo izbrana sveža sladica, ponudbo pa si lahko ogledate na njihovi Facebook strani. Sladice lahko prevzamete v njihovi restavraciji, ali pa vam jo dostavijo na dom.

Naročila: 040 500 982

Sladica Gostišča Tulipan

 

V ostalih gostilnah in restavracijah Okusov Radol'ce čas pandemije izkoriščajo za obnovo in razvoz malic po podjetjih, kjer delo še vedno poteka, ter za preizkušanje in odkrivanje novih receptov, ki bodo popestrili njihovo ponudbo, ko se gostilne spet odprejo.

 

V Gostišču Tulipan vas bodo ob ponovnem snidenju postregli na obnovljeni terasi, kjer boste lahko okušali dobrote te leške restavracije. Tudi v Restavraciji Tabor so se lotili urejanja vrta, načrtujejo nove dogodke ter pripravljajo nekaj sprememb v meniju in novosti v vinski kleti. V času karantene pa lahko pri njih naročite vino, ki ga po predhodnem plačilu prevzamete pred restavracijo v Podbrezjah.

 

Kaj pa vi kuhate te dni? Ne pozabite, še vedno so vam na voljo lokalne surovine nekaterih dobaviteljev, s kuho pa lahko krajšate čas tako sebi kot vašim otrokom. Objavite vaše mojstrovine in jih delite z @visitradolca ali nam jih pošljite na blanka.grasic@radolca.si, pa morda katero od njijh objavimo na naših kanalih.

Želimo vam uspešno kulinarično ustvarjanje, če pa kuhanje ni vaša strast, pa tudi tokrat za vaše menije poskrbijo Okusi Radol'ce.

Povezane novice

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Ostani doma in nakupuj s čim manj kontakti

Vsebina posodobljena: 20.10.2020

Trenutno stanje v Sloveniji je velika preizkušnja za vse, hkrati pa ponuja priložnost, da si vzamete čas za pripravo zdravih obrokov. Pripravili smo spisek lokalnih kmetij in prodajaln, kjer vam nudijo pridelke tudi v teh dneh. 

Restavracija za vse okuse

Zgodba znane leške restavracije se je pričela pred 25 leti, zadnjih 8 let pa je v rokah mlajše generacije družine Gluščič. Brat in sestra sta se zavezala lokalni zgodbi in široki ponudbi.

Okusne divjačinske jedi in domače sladice

Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih