Dišeča zelišča se spletajo s starodavnimi zgodbami in jedem dajejo edinstven značaj in poseben okus. Okusite jih ob poslušanju zgodb o izbranih zeliščih in med spoznavanjem enega najlepših mest v Sloveniji.
Radovljica je obdana s sončnimi travniki in alpskimi vrhovi. Oboje ponuja odlično okolje za rast raznolikih zelišč. Katera uporabljamo za čaje in kdaj jih nabiramo, katera zelišča se podajo k mesu in katera k sladkim jedem?
Pridružite se vodeni kulinarični turi po starem mestnem jedru Radovljice, na kateri vas popeljemo k zeliščarki in v najstarejše radovljiške gostilne. Poleg kratke zgodovine mesta boste na sprehodu izvedeli veliko novega o zeliščih ter njihovi rabi v kulinariki. Zmešajte si svoj zeliščni čaj, poskusite zeliščni prigrizek in Avguštinov lovski medaljon, za konec pa v starodavni vinski kleti okusite Majin pehtranov štrukelj z medom.
Organizator kulinaričnega sprehoda po Radovljici: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica
Urnik: po predhodnem dogovoru
Trajanje: 3 ure
Izhodišče: TIC Radovljica
Jeziki: slovenski, angleški
Turizem Radovljica, T: 04 531 51 12, info@radolca.si
Radol'ca je že prepoznavno kulinarično središče. Ponudbo na tem področju od zdaj naprej dopolnjuje kulinaričen sprehod po Radovljiških gostilnah.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.