Skoči do osrednje vsebine

Praznična Radovljica

Radovljica bo zadnja dva tedna v decembru še v znamenju prazničnega sejma in uličnih predstav, večina ponudnikov na trgu bo odprtih tudi na silvestrski konec tedna.

Praznični sejem bo na Linhartovem trgu ali v Radovljiški graščini potekal 22., 23., 27., 28. in 29. decembra, vsakič med 16. in 19. uro. 22. in 23. decembra bo v času sejma potekala ustvarjalna delavnica, 28. in 29. decembra pa ob 17h ulična predstava. Ulični predstavi bosta tudi na praznična 25. in 26. december, ob 17. uri. 

 

V TIC Radovljica, ki bo odprt od 9. do 18. ure vam bodo podali vse potrebne informacije. Tudi o čarobni decembrski družinski dogodivščini Potep k vilinskemu drevesu, ki vas bo popeljala po 4 točkah v mestu in se zaključila v pravljičnem parku s kočijo in praznično mizo. Tam boste lahko svoje želje zaupali pravljičnim vilam in nekaj trenutkov posedeli ter prebirali dobre misli.

 

Na poti iz parka v mesto, ob krožišču pred mestnim jedrom, ne pozabite zaviti v čokoladnico Radolška čokolada. Odprti bodo vse praznične dni, tudi 25. decembra in 1. januarja, od 10. ure naprej.

Na trgu se boste lahko zadnji dan v letu okrepčali ali založili pri prav vseh ponudnikih v mestu. Vinoteka Sodček bo odprta do 18. ure, enako Gostilna Lectar. Pri Lectarju je še vedno možna rezervacija silvestrske večerje, od 12h naprej bodo odprti tudi 1. in 2. januarja.

 

V Slaščičarni Vidic se zadnji dan v letu lahko sladkate do 20. ure, enako 1. in 2. januarja. Če boste na trgu želeli popiti kavo ali kakšen drug topel napitek, pa lahko posedite v Linhartovem hramu, in sicer vsak dan med 10. in 22. uro. 

 

Hiša Linhart bo odprta po rednem delovnem času, zaprti so vsak ponedeljek. Priporočajo pa rezervacijo mize, preden jih obiščete. 

 

Gostilna Avguštin bo od 24. decembra do 10. januarja zaprta. 

 

V mestu bosta zadnji dan v letu in 2. januarja med 10. in 18. uro odprta še Čebelarski in Mestni muzej, galerijo Šivčeva hiša, kjer je trenutno na ogled zanimiva razstava z naslovom Dediščina, razstava krpank, pa boste zadnji dan v letu lahko obiskali od 10. do 12. ure ter od 16. do 18. ure, 2. januarja pa od 10. do 16. ure. Prvi dan novega leta bodo muzeja in galerija zaprti.

 

Lekarniški in alkimistični muzej je zaprt. 

 

Tudi ostale gostilne Okusov Radol'ce bodo na dan pred prazniki večinoma odprte po skrajšanem delovnem času, na dan praznika bodo zaprti. 

 

Povezane novice

Linhartov trg ob mraku
Najslajše mesto v Sloveniji

Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.

22.12.2021 16:00
Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu boste lahko izbirali krasne izdelke praznične ponudbe rokodelcev. 

25.12.2021 17:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo

Med 25. in 29. decembrom bodo v starem mestnem jedru Radovljice kar štirikrat nastopili ulični umetniki. 

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih