Skoči do osrednje vsebine

Decembrske ulične predstave

25.12.2022 17:00

Decembra bodo v starem mestnem jedru Radovljice kar sedemkrat nastopili ulični umetniki. 

Praznično dogajanje na trgu bodo v decembru popestrile ulične predstave domačin in tujih uličnih umetnikov. 

 

V Radovljico se letos vračajo mednarodni ulični umetniki, ki v Sloveniji gostujejo na decembrskem festivalu Ana Mraz. Preko meseca se bodo zvrstili 3 nastopi, ki bodo navdušili z atraktivnim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča, ki je v zadnjih letih zelo požlahtnjen s cirkusom. 

 

Popestrite si čarobne praznike in si oglejte nastope izvrstnih uličnih umetnikov na Linhartovem trgu: 

  • Petek, 2. december: ob 17.00, prižig prazničnih luči s Čupakabro: Svetlobna poezija
  • Nedelja, 4. december: ob 17.00, ulična predstava Miklavževa parklja s Teatrom Cizamo in obisk Miklavža s "spremljevalci"
  • Sobota, 10. december: ob 17.00 ulična predstava Ana Snežna, Tomaž Lapajne Dekleva: Milena Župančič v tej predstavi ne igra Nova uprizoritev klasične slovenske zgodbe o Lepi Vidi se zalomi ker Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko predstavo odigra ubogi Mihael, ki je sicer le biljerter?
  • Nedelja, 25. december: ob 17.00, ulična predstava Ana Snežna, Gledališče Ane Monro: Zadnji ulov Ali v Jadranu že plava poslednja riba? Je to tuna? Ali pa mogoče orada? Nemara cipelj? Predstava Zadnji ulov na zabaven in interaktiven način pripoveduje zgodbo o ulovu poslednje Jadranske ribe. Po uspešnem izlovu pa se seveda postavi vprašanje, kaj s poslednjim ulovom storiti - speči in pojesti, nagačiti in obesiti, poslati v dar bogovom morja? Predstava obravnava temo, ki zadeva vse nas, ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne. Totalni izlov rib in vse večja onesnaženost z odpadki je pereče in aktualno vprašanje vseh morij, s tem pa pravzaprav zadeva celotno človeštvo in planet. Predstava bo kljub temi zabavna, saj vso tematiko obračamo na zabavno plat. Pa igralci na hoduljah, prava ribiška ladja, velika lutka, veliko glasbe in interakcije s publiko …
  • Ponedeljek, 26. december: ob 17.00, ulična predstava Čupakabra: Ognjeni ritual
  • Torek, 27. december: ob 17:00, predstava Teater za vse: Medvedka na snegu in obisk dedka Mraza
  • Sreda, 28. december: ob 17.00, ulična predstava Ana Snežna, Flame Rain Theater: Veliki plameni in majhne katastrofe  "Veliki plameni in majhne katastrofe!" je edinstvena mešanica osupljivega ognjenega šova na najvišjem nivoju s klovnovskim gledališčeam. Ustvarjena z veliko ljubezni in predanosti posebej za festivale ulične umetnosti. Ognjeni šov je izjemno graciozen in dostojanstven. Potegavščine, prepiri,  nečimrnost in še kaj zaznamuje zgodbo. Ampak ena stvar je jasna: tudi če gre vse po zlu, se mora predstava nadaljevati. V tej predstavi skupina Frlame Rain Theatre pokaže svojo večplastnost – na trenutke gledalce očara poetičnost harmoničnih plesnih koreografij in živega petja občinstva; v drugem momentu pa artisti pokažejo eksplozivne akrobacije in posebni učinki jemljejo dih. Samo eno je stalnica – tok smeha med Velikimi plameni in malimimkatastrofami ne sme biti prekinjen!

 

Predstave uličnega gledališča Ane Monro niso klasične otroške predstave, pač pa mednarodne predstave, namenjene širši publiki in običajno obravnavajo klasične problematike današnjega časa. 

 

Vabljeni v praznično Radovljico!

 

Povezane novice

09.12.2022 15:00
Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu boste lahko izbirali krasne izdelke praznične ponudbe rokodelcev. 

30.12.2022 18:00
Linhartov trg

Na predzadnji dan letošnjega leta nas bo na Linhartovem trgu obiskala zasedba Hamo Tribute 2 Love.

02.12.2022 15:00
Linhartov trg, Radovljica

Decembrski dogodki in čarobno praznično vzdušje v starem mestnem jedru Radovljice.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih