Video pop-up
Meniji Okusi Radol'ce 2021

Lokalni meniji 2021

30.10.2021 00:00

Ves mesec november bo 9 gostiln v Radovljici in okolici spet nudilo najboljše, kar nudi lokalna samoskrba. 

Predstavljamo menije, ki vas ves mesec november vabijo na kulinarično razvajanje. Skrbno sestavljeni meniji, lokalne sestavine in vrhunska postrežba. 

Cena menija: 26 evrov, z možnostjo dokupa dodatnih hodov.

 

Gostišče Tulipan, lesce

Ajdov krap

***

Cvetačna juha z mlečno peno

in suhimi hruškami

***
MESNI

Srnin file v omaki ribeza in suhih sliv

Korenčkov pire

Zeliščni štrukelj

***

VEGI

Ajdova kaša z muškatno bučo in suhimi slivami

***

Bela čokoladna krema z mednim drobljencem in omako črnega ribeza

 

Dobavitelji: Mlin Korošec, Kmetija Svetic, Nimrod d.o.o. , Kmetija Bogataj, Ažmanov med

 

Informacije in rezervacije: info@tulipan-azman.si+386 (0)4 537 88 00

 

VILA PODVIN, mošnje

Divjačinska pašteta

Zelena s hruško

Vložene lisičke

Rdeča pesa na dva načina

***

Fižolova juha

Ravijol

Hruška in topinambur

ali

Goveja juha z ajdovimi rezanci

Jušna zelenjava

***

File postrvi

Ješprenjčkova rižota

Postrvje ikre

Bela ribja omaka

Vložena cvetača

ali/in

Goveja lička

Karamelizirano korenje z medom

Špinača in šalotka

***

Čokoladna krogla

Hišni sladoled

*

3 hodi: 26 € (juha, glavna jed, sladica)

3 hodi: 30 € (hladna predjed, glavna jed, sladica)

4 hodi: 35 € (hladna predjed, juha, glavna jed, sladica)

5 hodov: 45 € (hladna predjed, juha, ribja topla predjed, glavna jed, sladica)

*

Dobavitelji: Mesarija Mlinarič,  Kmetija Mrkota, Kmetija Fister,O Kmetija Križnar,  Darjina kmetija, Ribogojnica Zupan  

 

Informacije in rezervacije: info@vilapodvin.si, 041 747 636

 

GOSTIŠČE DRAGA, begunje na gorenjskem

DIVJAČINSKI MENI

Bikovi prašniki

Krompirjeva solata z bučnim oljem

Majoneza rdeče pese

***

Juha rdečega zelja in hruške

***

Divjačina, brusnice

Mrkotova pečena polenta z bučo in kostanjem

Kisla smetana, pehtran

***

Kostanjev tart

Pistacijin ganasche

Domači sladoled

***

Radolška pralina

 

VEGANSKI MENI

Pesin tatar

Gorčičina semena

Domač kruh z drožmi

***

Juha rdečega zelja in hruške

***

Ohrovtovi zvitki z ajdovo kašo

Pastinakova krema

Čips Likozarjeve zelenjave

Stročnice

***

Kostanjev tart

Pistacijin ganasche

Domači sladoled

***

Radolška pralina

*

Dobavitelji: Kmetija Likozar, Mesarija Mlinarič, Nimrod, Mlekarstvo Podjed, Radolška čokolada, Kmetija Mrkota 

 

Možnost menija brez glutena, povprašajte strežno osebje!

 

Informacije in rezervacije: info@gostisce-draga.si, +386 (0)40 436 503 

 

GOSTILNA AVGUŠTIN, Radovljica

Pašteta iz prekajene postrvi, v žafranu in medu kuhano prepeličje jajce, kaviar postrvi

***

Zorjen goveji hrbet, šalotka v vinski omaki, zelenjavni štrudelj

***

Ajdova strjenka s kakijem

 

Informacije in rezervacije:  info@gostilna-avgustin.si, 04 531 41 63

 

RESTAVRACIJA CENTER, LESCE

Pozdrav iz kuhinje: Grissini iz ajdove moke, omaka iz pečene gomoljne zelene in jogurta

***

Fuži z morsko žabo in tartufi 

***

Kuminova juha s kislo smetano, profiterol z jurčkovo kremo in vloženi jurček

***

Pečena račja prsa, štrukelj z dušenim kislim zeljem, bučin pire, vinska omaka z robidami 

***

Orehov piškot, strjenka iz jabolčne čežane, hren in limonina omaka

 

Dobavitelji: Vegerila, Kmetija pr Mrkot

 

Informacije in rezervacije: restavracija.center@gmail.com040260720

 

GOSTILNA PR'TAVČAr, bEGUNJE NA GORENJSKEM

Piščančja pašteta z mangom

Redukcija rdeče pese z ingverjem

***

Juhica z zelišči iz »ledene trate« s popečenimi kockami rženega kruha

 ***

File Zupanove postrvi v koruzni moki s čičerikinim pirejem in mlado špinačo

ali

Roastbeef »Black Angus«, gratiniran krompir z jurčki iz Poljške planine

***

»Tavčarjeva torta«

Torta z sladoledom burbonske vanilije s solnim cvetom in koriandrom ter prelivom iz Cockte

 

Dobavitelji: Kmetija Pr'Tončk, Pr'Mrkot, Kmetija Gogala, Pik AS, Ribogojnica Zupan, Pekarna Pogačnik

 

Informacije in rezervacije: adrijanak@googlemail.com0590 41510

 

GOSTILNA KUNSTELJ, RADOVLJICA

Prekajena postrv, medeno gorčična omaka

ali

Pastinjakova juha, skuta z bučnim oljem, semeni in črno trobento

***

Telečja jetrca z zeleno

***

Divji pujsek, pire, brokoli, buča

ali

Ajdova kaša z zelenjavo, dimljena skuta

***

Torta Radolca

 

Dobavitelji: RIC Mošnje,  Lokalna trgovina 1873 Radovljica, Kmetija Likozar, Mesarija Mlinarič, Nimrod, Čebelarstvo Buden

 

Informacije in rezervacije: info@kunstelj.si, 040 212 686 

 

RESTAVRACIJA TABOR, PODTABOR

Lososov gravalax, jogust s fermentiranim pinjencem ter opečena buča z bučnimi semeni

***

File brancina na porovi rižoti s prahom črnega korena

***

Čokoladni brownie s karamelnim sladoledom in malinovo espumo

 

4 hodi (dodatno topla predjed): kapesanta z drobnjakom in masleno omako: 32€

 

Dobavitelji: Kmetija Likozar, Kmetija Podjed

 

Informacije in rezervacije: info@restavracija-tabor.si, 04 533 01 31

 

GOSTILNA LECTAR, RADOVLJICA (gostilna bo med 15. in 26.11.2021 zaprta)

Črno bela redkev, telečja paštetka z orehi

***

Bučna juha

***

MESNI

Ažmanove piščančje prsi z mandlji, svinjski hrbet z zelišči, sirov štrukelj, pražen krompir

VEGI

Brezmesna kmečka pojedina

***

Lahka jesenska solata

***

Legendarni Lectarjev štrudel 

 

Dobavitelji: Kmetija Likozar, Kmetija Škerl, Kmetija Ažman, Mesarija Mlinarič, Bio zeliščni vrt Vasje Vidic

 

Informacije in rezervacije: info@lectar.com, (04) 537 48 00

Povezane novice

Lokalne sestavine in odlične recepture

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra. 

oktober 2017

Kulinarični vodnik po destinaciji Radol'ca.

Vila Podvin, restavracija z vrtom
Sodobna slovenska kuhinja

Kulinarične dobrote v Vili Podvin, ki jo obdaja prostran vrt, pripravlja eden najboljših slovenskih chefov, Uroš Štefelin.

Okusne divjačinske jedi in domače sladice

Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.

Kmečka soba
V znamenju tradicionalnih lectovih src

Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.

Razgled s terase
Slovenske tradicionalne jedi

V gostilni na Linhartovem trgu vas bodo navdušili tako s hrano kot s čudovitim razgledom s terase.

Gostišče Draga
Gostišče ob izhodišču planinskih poti

V gostišču nudijo tradicionalne slovenske jedi v neokrnjeni naravi ob potoku Begunjščica.

Restavracija za vse okuse

Zgodba znane leške restavracije se je pričela pred 25 leti, zadnjih 8 let pa je v rokah mlajše generacije družine Gluščič. Brat in sestra sta se zavezala lokalni zgodbi in široki ponudbi.

Ribja restavracija v Podbrezjah

Vonj po morju in okusi Mediterana vas lahko zasvojijo tudi na Gorenjskem. 

Gostilna Pr Tavčar
Gostilna v središču Begunj

Vaška gostilna iz leta 1899 z novim vodstvom in prijaznim pristopom do gosta ustvarja pristen občutek domačnosti in topline.

Vrt gostilne Kunstelj v Radovljici
Stari slovenski recepti

Gostilna s prenočišči v središču Radovljice že od leta 1873 slovi po odlični slovenski kulinariki. Pri Kunstlju je vse domače in 'žmohtnega' okusa.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih