Skoči do osrednje vsebine

Sašo Gašperin med vodenjem

Sašo Gašperin

Sašo je doma v Begunjah na Gorenjskem. Najbolj ponosen je, ko lahko svoj domači kraj razkaže obiskovalcem.

Turizmu se je poklicno zapisal v dijaških letih, sprva kot vodnik v Jamo pod Babjim zobom. Kasneje je kot planinski in turistični vodnik odkrival lepote Gorenjske in Slovenije obiskovalcem iz vsega sveta. Osem let je vodil priznani kamp Šobec pri Lescah, avgusta 2017 pa se je pridružil ekipi Turizma Radol'ca. Zadolžen je za razvoj turizma v Begunjah in promocijo destinacije Radol'ca na nemškem govornem področju. Verjame, da nima težke naloge, saj sta glas o lepotah naše dežele širom v svet s svojo glasbo že ponesla brata Avsenik.

 

Zgodovina in duhovno izročilo domačega kraja ga živo zanimata že od otroških let. Sašota boste srečali na ulicah starega mestnega jedra Radovljice, ko navdušeno pripoveduje skupinam turistov zgodbe starih fresk… spet drugič, ko z zemljevidom v roki pohodnikom kaže pot do Roblekovega doma.

 

Prosti čas posveča izletom z družino in obnovi domače hiše. Iz lesa stoletnih dreves, ki jih sam poseka v svojem gozdu, izdeluje masivno pohištvo za svoj dom. Uživa v branju knjig in delu z rokami. V raziskovanju preteklosti domačega kraja najde navdih in veselje, ki ju strastno deli z gosti Radol'ce.

Povezane novice

18.07.2018 11:58
Kjer se Dežela piše z veliko začetnico

zapisal Sašo Gašperin, julij 2018
 

Če bi morali Slovenci izbrati tisto, kar je narodu najsvetejše - bi na veliki oltar domovine  gotovo postavili Triglav. In ko bi iskali zanj oltarno mizo, spomnili bi se hitro na sijajen kos zemlje razpet med Savo, Žirovnico in Begunje.

21.06.2018 13:16
Roblekov dom, v ozadju Stol
Planinska koča s posebno zgodbo

zapisal Sašo Gašperin, junij 2018

 

Brata Avsenik sta v svoji znameniti polki ime "Roblek" usidrala globoko v zavest Slovenk in Slovencev. Ko se pred Jožovcem v Begunjah ustavi avtobus štajerskih ali primorskih izletnikov, se oči prispelih iskaje tega čudežnega kraja začno kar same od sebe ozirati po okoliških gorah.

03.02.2018 13:00
Begunjski fantje pri spravilu ploha leta 2006. Foto: Maks Vrečko
O tem zakaj in kdo sme vleči ploh

zapisal Sašo Gašperin, februar 2018

 

Pri nas, v "Begnah", se vaško življenje še dandanašnji deli na "taoženene" in "fantine". Svoj čas je bojda celo veljalo, da v gostilnah poročeni možje in fantje niso sedali skupaj za isto mizo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih