Skoči do osrednje vsebine

Aplikacija

Zaključen projekt digitalizacije in dviga kompetenc vodilnih destinacij

04.07.2022 11:11

Konec junija se je zaključil projekt Digitalizacija Krope in Radovljice za nova 5* doživetja, ki ga je Turizem Radovljica izvedel ob sofinanciranju Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt, s katerim je bil Javni zavod Turizem in kultura Radovljica uspešen na Javnem razpisu za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije Covid-2019, je potekal od aprila 2020 do junija 2022. Turizem Radovljica je za projekt, vreden 110.688,41 € (brez DDV) pridobil 77.481,86 € sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ostali delež, ki znaša 30% vrednosti operacije in stroške DDV, je javni zavod pokril s sredstvi iz letnega proračuna zavoda ter tudi z lastnimi viri.

 

Ključne aktivnosti, sofinancirane s sredstvi razpisa v letih 2020 do 2022:

  • sofinanciranje kadra v času projekta
  • digitalizacija 3 enot nepremične kulturne dediščine (Vigenjc Vice, Baročna dvorana, Spomenik Josipini Hočevar) in njihova vključitev v nacionalni portal Digitalno Inoviranje Kulturne Dediščine (DIKD)
  • razvoj aplikacije radolca.app in priprava vsebin zanjo
  • izobraževanja za ponudnike turističnih namestitev spomladi 2020 ter spomladi 2022 za ponudnike gostinstva.
  • nadgradnja kartice gosta v digitalno kartico gosta
  • razvoj butičnega doživetja Doživetje mesta čokolade

Po zaključku operacije sledi promocija novih pridobitev. Medtem ko je digitalna kartica gosta na voljo že od sezone 2021, je v poletni sezoni 2022 že aktivna tudi aplikacija. Do njej je možen dostop preko QR kod, ki se nahajata ob vstopu v Baročno dvorano ter poleg Vigenjca Vice. Povabilo k ogledu videa iz kovačnice dobijo tudi obiskovalci Kovaškega muzeja, vsebine pa so na voljo tudi preko spleta. Novo čokoladno doživetje je že na voljo po predhodnem naročilu. Doživetje mesta čokolade je že na voljo po predhodnem povpraševanju, novembra pa bodo razpisani tudi prvi termini v sklopu meseca lokalne kulinarike. 

 

KONČNO POROČILO PROJEKTA

 

Evropski sklad za regionalni razvoj

 

Povezane novice

08.06.2020 09:18
Vigenjc Vice, Kropa
Digitalizacija kulturne dediščine

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je uspešno kandidiral za sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dvoletna operacija bo sofinancirana v višini največ do 78.225,00 €.

Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnih gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

01.03.2022 10:00
Obisk Uroša in Violete Mencinger iz Vivi- Šola okusov

Obisk kulinaričnih kritikov Uroša in Violete Mencinger v Linhartovi dvorani in predavanje na temo KRITERIJI KAKOVOSTI.  

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih