Skoči do osrednje vsebine

Vigenjc Vice, Kropa

Radovljica uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

08.06.2020 09:18

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je uspešno kandidiral za sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dvoletna operacija bo sofinancirana v višini največ do 78.225,00 €.

Javni razpis za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Prvoten razpis je bil maja prilagojen zaradi epidemije COVID-19.

 

Turizem Radovljica bo v okviru projekta Digitalizacija Krope in Radovljice za nova 5* doživetja digitaliziral tri enote nepremične kuturne dediščine, kar je tudi pogoj razpisa, hkrati pa bo preko razpisa sofinanciral razvoj butičnega kulinaričnega doživetja v Radovljici, stroški kadra v času epidemije ter izobraževanja za turistične delavce. Na področju nepremične kulturne dediščine je glavni cilj Turizma Radovljica predstavitev vigenjca Vice v Kropi. Notranjost tega pomembnega spomenika tehniške dediščine je namreč individualnim obiskovalcem dostopna le v času prireditev. Digitalizacija notranjosti Vigencja Vice ter kreiranje 360 stopinjskega videa bo omogočala obiskovalcu vpogled v notranjost ter prikaz dela in življenja v kovačnici v preteklosti kadarkoli. Druga dva objekta bosta izbrana v Radovljici. Prvi objekt je Baročna dvorana Radovljiške graščine, ki se lažje naveže tudi na nastajajoče kulinarično doživetje, kot tretji objekt pa je bil izbran spomenik Josipini Hočevar. Predvsem za izbrana objekta v Radovljici je želja, da se s podobnimi projekti v prihodnje sistem objektov nadgrajuje.

 

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 111.750,00 €, delež sofinanciranja Evropske unije pa je 70%. Glede na višino sofinanciranja iz evropske kohezijske politike (Evropski sklad za regionalni razvoj), določeno v javnem razpisu, bo operacija sofinancirana v skupni višini največ do 78.225,00 €. 30% vrednosti operacije ter stroške DDV bo javni zavod pokril sam, deloma iz javnih sredstev Občine Radovljica ter iz naslova lastnih prihodkov.

 

Evropski sklad za regionalni razvoj

 

Povezane novice

Vigenjc Vice, Kropa
Ogled ročnega kovanja žebljev

Edina v celoti ohranjena kovačnica za ročno kovanje žebljev vas bo prevzela s svojo pristnostjo. Notranjost je na voljo tudi v aplikaciji RadolcaApp.

Radovljiška graščina
Kraljica Linhartovega trga

Arhitekturno podobo graščine zaznamuje 18. stoletje, notranjost pa polnijo muzeji, glasba in prireditve.

Vodnjak zgrajen v spomin Josipini Hočevar
Spomenik radovljiški dobrotnici

Osvežite in odžejajte se pri vodnjaku, ki je posvečen dobrotnici Josipini Hočevar. Spomenik je na ogled tudi v aplikaciji Radolca App.

04.07.2022 11:11
Aplikacija
Sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj

Konec junija se je zaključil projekt Digitalizacija Krope in Radovljice za nova 5* doživetja, ki ga je Turizem Radovljica izvedel ob sofinanciranju Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih