Med prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 je letos tudi chef Vile Podvin.
13. novembra so v Ljubljani drugo leto zapored podelili priznanja najboljšim slovenskim gostilnam in chefom po mnenju mednarodno priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau. Naziv Chef tradicije 2020 je prejel Uroš Štefelin iz Vile Podvin.
Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so letošnje leto obiskali preko 180 restavracij, nekatere tudi po večkrat ter skladno s standardi ocenjevanja Gault&Millau pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen Gault&Millau Slovenija v letošnjem vodniku, ki izide 22. novembra, predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn. Kot novost se v vodnik uvršča tudi več kot 20 turističnih kmetij in prepoznavne slovenske živilske izdelke. V vodnik se uvrstijo le najboljši.
V lansko izdajo vodnika so se iz območja občine Radovljica uvrstili Vila Podin, Gostilna Kunstelj, Gostilna Pr'Kovač, Gostilna Lectar ter Vinoteka Sodček.
V mednarodnem kulinaričnem vodniku Gault & Millau je vključenih 5 ponudnikov iz Radovljice in njene okolice.
V Okusih Radol'ce novembra restavracije odlično delamo in imamo gostilne polne. A ne želimo si le polnih gostiln, ampak predvsem zadovoljnih gostov, ki se vračajo in raziskujejo vedno nove kulinarične zgodbe.
Zapisal Uroš Štefelin, november 2018