V mednarodnem kulinaričnem vodniku Gault & Millau je vključenih 5 ponudnikov iz Radovljice in njene okolice.
Uveljaven kulinarični vodnik Gault & Millau je prvič Slovensko kulinariko predstavil v samostojni izdaji. V pripravi vodnika, ki je izšel pred nekaj dnevi, je komisija nenapovedano obiskala 130 gostinskih obratov v Sloveniji.
Na območju destinacije Radol'ca je komisijo najbolj prepričala kulinarična ponudba v Vili Podvin, ki je prejela tri kuharske kape oz. 16 točk od 20. Z 12,5 točkami sta se v vodnik uvrstili Gostilna Kunstelj in Gostilna Pr Kovač, z 12 točkami pa še Gostilna Lectar. Poleg njih se je v kategoriji posebnih doživetij v vodnik uvrstila tudi Vinoteka Sodček. S tem je destinacija Radol'ca še enkrat dokazala, da upravičeno sodi v vrh slovenske kulinarike.
Hkrati s tiskanim vodnikom je zaživela tudi spletna stran, na kateri so predstavljenei najboljši slovenski ponudniki kulinaričnih doživetij.
Več o kulinarični znamki Gault&Millau
Gostilna s prenočišči v središču Radovljice že od leta 1873 slovi po odlični slovenski kulinariki. Pri Kunstlju je vse domače in 'žmohtnega' okusa.
Pri Lectarju očara domače vzdušje hiše s tradicijo. V prikupnem ambientu ali na senčni terasi postrežejo s tradicionalnimi slovenskimi jedmi.
Na vhodu v staro mestno jedro Radovljice stoji bogato založena prodajalna vina.