Jesen bo na destinaciji Radol'ca kulinarično obarvana. Že lani smo tradicionalni mesec lokalnih menijev, ki novembra privablja gurmane v Radovljico, dopolnili z oktobrskimi kulinaričnimi doživetji, kar letos še nadgrajujemo.
Uvod v kulinarično pestro jesen predstavlja lansko leto izjemno odmeven dogodek za vse, ki iz svoje prehrane iz različnih razlogov izključujejo gluten. Lanski enodnevni brezglutenski festival letos prerašča v mednarodni dogodek Gluten-Free Expo Slovenia. Gre za največji tovrstni dogodek ne le v Sloveniji, ampak tudi širše.
Na destinacijski organizaciji, Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica, smo letos v oktobru in novembru pripravili raznolik program kulinaričnih doživetij. Poleg lokalnih menijev v novembru, tokrat vabimo na edinstvene dogodke v družbi lokalnih proizvajalcev, predelovalcev ter kuharskih mojstrov. Tako bomo oktobra ponovili dva odlično sprejeta dogodka z Okusi Radol'ce, in sicer Kmetovo mizo in Otvoritveno večerjo lokalnih menijev. Njuna vrhunskost je v tem, da se na dogodkih predstavlja več chefov, hkrati pa so v ospredju lokalne sestavine. Vstopnice za oba dogodka sta že naprodaj v TIC Radovljica in na spletni strani.
Še več kulinaričnih doživetij pripravljamo v sodelovanju s posameznimi gostilnami ter ponudniki kulinarike. Skupaj z njimi vabimo na:
Letos se Okusom Radol'ce pridružuje tudi nov član, in sicer Vila Podvin. Vila Podvin se v družino Okusov Radol'ce vključuje s chefom Martinom Blejcem, ki vodi tudi kuhinjo v Bled Rose Hotelu. V restavraciji na pragu vasi Mošnje s čudovitim vrtom in pridihom tradicije nastajajo odlične jedi, ki prepričajo tudi zahtevne gurmane. Ponudba ter postrežba sta prepričali tudi kulinarična kritika, zadolžena za ocenjevanje kakovosti v pridruženih gostilnah in restavracijah. Chef, ki se ponaša tudi z medaljo iz kuharskega svetovnega prvenstva, je zavezan lokalnim in slovenskim sestavinam, s katerimi ustvarja sodobne jedi.
Letos bodo v mesecu lokalne kulinarike sodelovali: Hiša Linhart, Gostišče Tulipan, Gostišče Draga, Restavracija Tabor, Restavracija Šobec, Baffi House of Pizza in Vila Podvin. Med 26. oktobrom in 30. novembrom bodo ponujali vrhunske menije iz sledljivih sestavin. Trije hodi bodo stali 30 €, nekateri pa bodo vključili ali ponudili tudi dodatne hode.
Več o Kulinarični jeseni v Radol'ci
Ponavljamo lani izjemno uspešno doživetje. V sklopu kulinarične jeseni vas vabimo na vrhunsko kulinarično doživetje s kosilom na ekološki kmetiji. ZARADI RAZMOČENEGA TERENA IN NIZKIH TEMPERATUR PRESTAVLJENO NA 12.oktobra
Oktobra v sklopu dogodkov kulinarične jeseni vabimo na unikatno doživetje najslajšega slovenskega mesta. Pridružite se vodniku in okušajte čokolado na poseben način.
Pridružite se nam na posebni večerji v Restavraciji Tabor, s katero bomo otvorili letošnji Mesec lokalnih menijev.
Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.