Skoči do osrednje vsebine

Radovljica in Begunje s priznanjem Turistične zveze Slovenije

Na vsakoletnem tekmovanju Turistične zveze Slovenije, Moja dežela - lepa in gostoljubna, je Radol'ca tudi letos prejela dve priznanji.

Občina Radovljica je tudi letos sodelovala v nacionalnem turističnem tekmovanju Turistične zveze Slovenije. Tokrat se je mesto Radovljica prvič za naziv potegovalo v kategoriji turističnih krajev, v kategoriji izletniških krajev pa so sodelovale Begunje na Gorenjskem.

 

Radovljica se je uvrstila na drugo mesto, medtem ko je bil prvi med turističnimi kraji Bovec, tretje mesto pa je zasedel Bohinj. Radovljica je po besedah komisije kraj s pestro turistično ponudbo za vsakovrstne goste, saj željnim kulture ponuja kulturne prireditve na visokem nivoju ter več muzejev,  ljubiteljem športa pa veliko rekreativnih površin.

Izpostavli so nov katalog v slovenskem jeziku, poletne kulinarične dogodke v mestnem jedru ter zanimivo maketo mesta. Kljub temu pa so opazili tudi nekaj stavb v mestnem jedru, potrebnih obnove.

 

Begunje na Gorenjskem, ki ga je komisija ocenila kot kraj z izjemno ponudbo za obiskovalce, ki ob znani družini Avsenik ponuja še marsikaj, so se uvrstile na tretje mesto. Na prvem mestu v kategoriji so bile Kope, na drugem pa Črna na Koroškem.

V kraju izstopa zelo dobro obiskana gostilna in restavracija Avsenik s prireditvami ter muzejem, lepo urejeno krožišče, graščina Katzenstein in vodenje po gradu Kamen ter urejene informativne table za obiskovalce. Opazili so tudi bogato gostinsko ponudbo, tri muzeje ter entuziazem in gostoljublje lokalnih turističnih delavcev. Kot slabost pa so izpostavili pomanjkanje parkirnih mest v dolin Draga.

 

Poleg tega je nagrado prejela tudi daljinska pohodniška pot Juliana Trail, ki je med tematskimi potmi končalna na drugem mestu.

Povezane novice

Naslovnica in notranjost novega kataloga Radovljice
promocijskih katalog v slovenskem jeziku

Radovljica z okolico ima novo turistično brošuro. Tokrat v slovenskem jeziku.

16.06.2020 13:03
Prve Michelinove zvezdice v Sloveniji

V Sloveniji je danes potekala prva podelitev Michelinovih zvezdic v zgodovini. Podeljenih je bilo sedem zvezdic, eno je prejel tudi Uroš Štefelin.

02.03.2020 11:58
Slovenia Green

Občina Radovljica, ki je lansko leto pristopila k pridobivanju znaka Slovenia Green, je kandidiranje uspešno zaključila. Prejela je zlati znak za destinacije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih