Praznična Radovljica

01.12.2020 15:18

Decembrska okrasitev Radovljice je tudi letos zelena, dopolnjujejo pa jo lučke, ki so tokrat tudi v parku ter na trgu pred cerkvijo. Rdeča nit okrasitve so letos ročno pleteni izdelki iz smrečja ter vrbja.

Lani smo se pri okraševanju Radovljice spomnili kolarske obrti in predvsem kolesa, ki je del radovljiškega grba, letos se vračamo k pletarski obrti. Naravnemu smrečju, ki je osnova celotne okrasitve mesta, smo namreč dodali pletenje iz vrbja. Pletarstvo ima v Radovljici močne korenine, saj je bila državna pletarska šola leta 1908 ustanovljena prav v Radovljiški graščini. Tam je delovala vse do leta 1935, kasneje in vse do danes pa obrt ohranjajo sicer maloštevilni mojstri te obrti. Eden izmed zadnjih je bil Radovljičan Marjan Golmajer. In pri njem je svoje znanje pletenja iz šibja in vrbja pridobila tudi Tanja Legat, ki je izdelala vse pletene krogle ter smrečici za okras mesta. Letošnjo čudovito decembrsko podobo Radovljice so tako zasnovale Natalija Černe iz TIC Radovljica, mojstrica pletenja Tanja Legat ter floristka Sabina Šegula.

 

Zelenju, vrbju in že tradicionalni smreki, ki bo krasila Linhartov trg, smo dodali tudi praznične luči. Letos je z lučkami okrašen tudi grajski park, z nekaj elementi pa je dopolnjena okrasitev tudi na Linhartovem trgu.

 

Dogodek s prižigom luči na trgu bo letos zaradi omejitev odpadel, kar pa ne pomeni, da ga ne boste mogli doživeti, saj ga selimo na splet. V torek, 1. decembra ob 17. uri bomo pripravili virtualni prižig prazničnih luči na našem Facebook profilu @VisitRadolca. Takrat se bo prižgala praznična razsvetljava v Radovljici, mi pa jo bomo popestrili s prijetnim prazničnim presenečenjem. Virtualno seveda. Posnetek prižiga bo kmalu po prižigu viden tudi na spletni strani www.radolca.si .

 

Želimo vam prijeten december!

Povezane novice

27.11.2020 09:32
Darila, narejena v Radol'c

Kaj podariti v času, ko so stiki omejeni, trgovine zaprte, rokodelske tržnice samevajo? Podarite radolško kreativnost, delo rok, predvsem pa podarite lokalno in iz srca. Tukaj so naše ideje za letošnja izvirna božično-novoletna darila.

Praznična dogodivščina po Radovljici
do 10. januarja, dogodivščina po Radovljici

S pomočjo zemljevida poiščite 4 tematske točke po Radovljici in svoje želje zaupajte vilinskemu drevesu. 

27.11.2020 07:59
Virtualni prižig decembrskih luči

Letos bomo prižig lučk na Linahrtovem trgu s predvajanjem prenesli v vaše domove. Kljub omejitvam si želimo čarobnega decembra in vas vabimo na sprehod v okrašeno mestno jedro. Od 1. decembra dalje bodo tam gorele praznične luči.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih