Skoči do osrednje vsebine

Letos največ slovenskih gostov in nočitev

16.09.2020 20:51

V občini Radovljica so v prvih 8 mesecih leta Slovenci ustvarili skoraj 50.000 nočitev, kar 4 krat več kot lansko leto. Odlično so sprejeli kartico ugodnosti, ki jo bodo gostje lahko prejeli še vse do 15. decembra.

Čeprav letošnja turistična sezona v Radovljici ne dosega lanskih številk, je razveseljiv predvsem odziv slovenskih gostov. Ti so ne le ustvarili velik del nočitev, ampak so bili v Radovljici tudi zelo zadovoljni in navdušeni nad ponudbo. Izkazali so veliko zanimanje za kartico ugodnosti ter za brezplačne vodene oglede v juliju in avgustu. Vodenja, ki so potekala v sklopu Hop-On Hop-Off avtobusa so bila odlično obiskana, na njih pa so prevladovali slovenski gostje.

 

V prvih osmih mesecih leta je destinacija dosegla 51% delež lanskih nočitev, kar pomeni 147.387 nočitev. Ta številka je primerljiva s sezono 2015. Slovenski gostje so ustvarili 47.793 nočitev, kar predstavlja eno tretjino vseh nočitev. Tuji gostje, ki so v preteklih letih ustvarili več kot 95% vseh nočitev, so ustvarili trikrat manj nočitev kot lansko leto, slovenski gostje pa štirikrat več kot lansko leto. Med tujimi gosti so bili na prvem mestu Nemci, sledili so Nizozemci.

 

Doba bivanja je bila letos daljša kot v preteklih letih in sicer v povprečju 2,8 nočitev na gosta, kar velja tako za slovenske kot za tuje goste.

 

Vsi gostje, ki so od 15. junija dalje bivali pri parnetrskih nastanitvah vsaj dve noči, so prejeli tudi brezplačno kartico ugodnosti. Kartica je bila zelo dobro sprejeta, zanjo pa je bilo veliko zanimanja med slovenskimi gosti. Do konca avgusta je bilo izdanih 2.229 kartic. Na radovljiškem turizmu so se skupaj s ponudniki ugodnosti odločili, da njeno razpoložljivost podaljšajo. Tako bodo kartico prejemali gostje še vse do 15. decembra.

 

Povezane novice

Letos več slovenskih gostov

V občini Radovljica je bilo do 9. avgusta koriščenih za blizu 500.000,00 € turističnih bonov.

01.06.2020 08:03
Julijske Alpe: Radovljica

Turistična destinacija občine Radovljica bo tudi letos v poletni sezoni gostom ponudila brezplačno kartico ugodnosti. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih