Skoči do osrednje vsebine

Med snemanjem, foto: Therese Engels

Čebelarstvo Luznar iz Begunj v filmu

22.10.2019 11:22

26. oktobra si bo na programu priznane nemško-francoske televizijske hiše Arte Tv mogoče ogledati dokumentarni film "Slovenija - dežela medu", v katerem je slovensko čebelarstvo predstavljeno preko mladega čebelarja Erika Luznarja iz Begunj. 

Film z naslovom Slovenija - dežela medu (Slowenien, Land des Honigs) preko mladega čebelarja prikazuje tradicijo in sodobnost slovenskega čebelarstva. Erik Luznar v dokumentarnem filmu pripoveduje o svojo odločitvi za pot poklicnega čebelarja, prenosu čebelarskih znanj in izkušenj od očeta Janeza ter predvsem o njegovem boju za preživetje čebeljih družin v izredno hladni in mokri pomladi leta 2019. Poleg Erika in Janeza Luznarja v filmu nastopajo tudi učitelj čebelarstva Brane Kozinc, slikarka panjskih končnic Anja Bunderla ter drugi slovenski čebelarji.

 

Televizija Arte TV je znana po izredno kakovostnih dokumentarnih filmih in kulturnih programih. Dokumentarni film, ki je v celoti posnet v nemškem jeziku, je režirala Therese Engels. Pri pripravi filma je aktivno sodeloval Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, snemanje pa je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji: Begunje, Radovljica, Radovna, Gorje, Nova Gorica in Ilirska Bistrica. Za kamero je stal izkušeni snemalec Oliver Gurr, za ton je skrbel Michael Liss, zračne posnetke pa je prispeval domačin Jani Kolman.

 

Premierno predvajanje 44 minutnega filma bo v soboto, 26. oktobra bo 18.20 na Arte Tv. Program Arte TV je na voljo v razširjeni programski shemi Arte TV.

 

PROJEKCIJA FILMA V LESCAH

Film si boste lahko ogledala na javni projekciji v Čebelarskem centru v Lescah v petek, 15. novembra ob 18.00. Projekciji filma bo sledil pogovor z Erikom Luznarjem.

VEČ O DOGODKU

 

 

Povezane novice

15.11.2019 18:00
Čebelarski center Lesce

Ogledali si boste dokumentarni film nemško-francoske TV hiše o slovenskem čebelarstvu. V filmu glavno vlogo igra čebelar Erik Luznar iz Begunj.

Zdravi proizvodi zelenih dobrav in dežele

V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji, zeliščarji in čebelarji. 

Razstava o čebeli kranjski sivki
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih