Video pop-up
Polna žlica kulture

Ob 20. obletnici združenja vabimo na Kulturni abonma

15.06.2021 10:47

Združenje zgodovinskih mest Slovenije, ki povezuje 19 mest, letos obeležuje 20 let delovanja. Ob tej priložnosti mesta vabijo na edinstven kulturno-gastronomski abonma.

19 slovenskih mest z ohranjenim spomeniško zaščitenim mestnim jedrom vabi ob 20. obletnici Združenja na 20 dogodkov različnih kulturnih zvrsti. Kulturo so v letu 2021, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, povezali s kulinariko. Oboje so združili v vseslovenski kulturno-turistični projekt.

 

Kulturni abonma Polna žlica kulture je nastal z namenom praznovanja 20. obletnice vse leto, njegova ideja pa je pokazati raznolikost kulture v zgodovinskih mestih. Dogodki se bodo odvijali od avgusta 2021 pa vse do avgusta 2022, prav vsako mesto v združenju pa gosti en tak dogodek. Dogodki se bodo odvijali v Brežicah, Celju, Idriji, Jesenicah, Kamniku, Kopru, Kostanjevici na Krki, Kranju, Metliki, Novem mestu, Piranu, Ptuju, Radovljici, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Šentjurju, Škofji Loki, Tržiču in Žužemberku.

 

V Radovljici bo v sklopu kulturnega abonmaja v Čebelarskem muzeju gostovala razstava o kuharskem mojstru Ivanu Ivačiču iz Posavskega muzeja Brežice. V Radovljici pa se bo na odprtju novembrskih Okusov Radol'ce predstavljala tudi kulinarika iz Brežic, kjer je bil kuharski mojster rojen. 

 

Kulturni abonma ponuja plačljive kulturne dogodke. Nakup abonmaja je možen na spletni stran združenja Zgodovinskih mest Slovenije.

VEČ INFORMACIJ IN NAKUP ABONMAJA

 

Povezane novice

07.05.2021 13:34
Promocijske aktivnosti

Radol'ca 10. maja pričenja s prvo veliko video kampanjo na slovenskem trgu. Sredstva za promocijsko kampanjo je javni zavod pridobil s prijavo na razpis Slovenske turistične organizacije.

04.06.2021 11:48
Nagrajenci ob županu Cirilu Globočniku
medalja Občine Radovljica

Okusi Radol'ce so za promocijo turistične destinacije prejeli medaljo Občine Radovljica, Uroš Štefelin pa plaketo Antona Tomaža Linharta za dosežke na področju kulinarike in turizma.

22.03.2021 14:25
Letos bo kartica gosta digitalna
Brezplačna digitalna kartica ugodnosti

Gostje, ki bodo letos v občini Radovljica bivali najmanj dve noči pri partnerskih nastanitvah, bodo prejeli brezplačno kartico ugodnosti Julijske Alpe: Radovljica.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih