Skoči do osrednje vsebine

Radovljiško poletje

Pred nami je pestro prireditveno dogajanje za vse okuse in generacije. Številni dogodki se bodo zvrstili med junijem in septembrom.

Koledar dogodkov 2024

Bogat poletni program, v sklopu katerega se bodo na različnih lokacijah prepletali festivali, koncerti, sejmi, razstave, delavnice, športne, tradicionalne in ostale prireditve, ter poletni kino, bodo nemalokrat v spremljavi izbranih ponudnikov radol'ške kulinarike.

 

Dogajanje v juniju:

V junij tradicionalno vstopamo z dogodki posvečenimi obletnici rojstva rojaka arhitekta Ivana Vurnika in Radolško tržnico, ki poteka vsako prvo soboto v mesecu. Drugi junijski vikend, je na sporedu prva večja prireditev iz vrste številnih poletnih prireditev. Festival Okusi Piva bo v radovljiškem grajskem  parku ponovno gostil slovenske ponudnike craft piva, lokalne kuharske mojstre, glasbene skupine, ponujal bo tudi bogat spremljevalni program za otroke. Šolske počitnice se pričenjajo z Radolško 10ko in mednarodnim festivalom swinga Shake The Change. V sklopu 3-dnevnega festivala se bosta na Linhartovem trgu odvila dva plesno glasbena večera namenjena zunanjim obiskovalcem, ki bodo lahko zaplesali skupaj z udeleženci festivala in uživali v plesnih predstavah inštruktorjev swing plesa. Na isti vikend v nedeljo se bo na gradu Kamen tudi letos odvijala tradicionalna prireditev O kresi se dan obesi. Zadnji vikend v juniju pa bosta pospremili projekciji Poletnega kina. 

 

 V juliju in avgustu napovedujemo

Prvi konec tedna v juliju bo obarvan z raznovrstnimi dogodki. V Kropi se bo prvo soboto v juliju tradicionalno odvijal Kovaški šmaren, v Radovljici Radolška tržnica, zvečer pa bomo v Radovljiški graščini lahko prisluhnili koncertu klasične glasbe. Ljubitelji klasične glasbe bodo v tovrstnih dogodkih lahko uživali preko celega poletja. Julijske večere nam bo ob petkih in sobotah lepšal Poletni kino, ki bo tudi letos gostoval na različnih lokacijah: v Radovljiškem parku, pri OŠ Lipnica, v graščinskem vrtu v Begunjah ter na leškem letališču. V radovljiškem starem mestnem se bodo vse četrtke v mesecu odvijali Četrtki na trgu. Dogajanje na trgu se bo pričelo že ob 15.00 uri, ko se bodo s svojo ponudbo predstavljali domači rokodelci. Ob 19.30 uri se jim bodo pridružili lokalni kuharski mojstri Okusi Radol'ce s svojo ulično kulinariko, ob 21.00 uri pa bodo za glasbeno vzdušje poskrbeli domači in tuji glasbeniki.

 

Živahno poletno vzdušje se bo nadaljevalo tudi v avgustu. Že 4. avgusta se bo na trgu odvijal Srednjeveški dan, 5. avgusta koncert Neishe. Med 10. in 27. avgustom se bo v Radovljiški graščini odvijal 42. Festival Radovljica. Na skupno 11 koncertnih večerih stare glasbe bo nastopilo 50 glasbenikov iz štirinajstih držav. Med 23. in 25. avgustom pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji narodno-zabavne glasbe. Na treh glasbenih večerih bo v sklopu Festivala Avsenik nastopilo preko 20 domačin in tujih narodno zabavnih zasedb. 
 

 

Poletni vodeni ogledi

Tudi v sezoni 2024 bodo med 15. junijem in 15. septembrom tedensko potekali vodeni ogledi. Tokrat se boste z lokalnim vodnikom lahko sprehodili po Radovljici, Kropi in gradu Kamen

 

Vabljeni na poletne dogodke v Radovljico

 

Več informacije: TIC Radovljica

Povezane novice

04.07.2024 15:00
Linhartov trg, Radovljica, julij

Julijski četrtki so rezervirani za popoldansko nakupovanje rokodelskih izdelkov in večerno druženje ob slastni ulični kulinariki in odlični glasbi. 

28.06.2024 21:30
Kino na prostem

Vabljeni na ogled filmov pod zvezdami. Tudi letos na različnih lokacijah po občini.  

10.08.2024 20:00
Radovljiška graščina, avgust

Radovljica vsako leto avgusta razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Poleg koncertov potekajo tudi glasbene delavnice.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?