Skoči do osrednje vsebine

Plesno glasbeni večeri

Prvi swing festival v Radovljici

Novi 3-dnevni Mednarodni swing festival  "Shake the Change" je v Radovljico privabil 170 plesalcev swinga iz devetih držav. 

Med 17. in 19. junijem se je v Radovljici prvič odvijal mednarodni swing festival. Dogodek je v mesto privabil 170 plesalcev swinga iz devetih držav. Ti so pod vodstvom odličnih, mednarodno uveljavljenih, mojstrov swinga Ksenie Parkhatskaye, Clàudie Fonte, Héctorja Artala, Sonie Ortega, Špele Premelč in Janeza Šepetavca, nadgrajevali plesno znanje v dvoranah Radovljiške graščine, zvečer pa so pridobljeno znanje predstavili na Linhartovem trgu. Dogodek je v čudovitem vzdušju navdušil ne le plesalce, temveč tudi vse ostale obiskovalce Linhartovega trga, ki so uživali v plesnih predstavah. Večere na Linhartovem trgu je dopolnila kulinarična ponudba Okusov Radol'ce.

 

Plešišče festivala Swing

 

Plesalci iz skupno 9 držav so zabavali obiskovalce na Linhartovem trgu z odlično plesno predstavo in dobro energijo, za izvrstno plesno glasbo v živo pa so poskrbeli Reverent Juke iz Belgije v petek in soboto ter Rok Nemanič Kvartet v nedeljo. Organizator dogodka, Zavod Gibarija, ki ga vodi Petra Hrovat, tudi sama plesalka ter učiteljica swinga, je z izvedenim dogodkom zelo zadovoljen, saj je, kot pravi Petra »šlo vse po maslu, od glasbe, udeležencev, učiteljev. Učitelji so super povezovali energije na delavnicah, večerni dogodki so bili zares enkratni, tako kot tudi sama lokacija. Vse se je poklopilo in odzivi so odlični.« Petra, ki je z različnimi projekti v Radovljici prisotna že 13 let, tu rada ustvarja predvsem tudi zato, ker ve, da ima tukajšnja publika rada kulturne dogodke, šteje pa tudi posluh turizma za take projekte. Odzivi na dogodek so bili tako dobri, da je organizator že določil tudi datum naslednjega festivala, in sicer se bo ta odvijal med 16. in 18. junijem 2023. Radovljiški festival swinga je ob jesenskem Vintage Swing Festivalu v Celju edini tak dogodek v Sloveniji.

 

Plesalca na plešišču

 

Dogodek je podprl tudi Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, saj s tovrstnimi dogodki povezujemo in prinašamo kakovostne kulturne vsebine v staro mestno jedro Radovljice, hkrati pa se dogodek umešča v čas tik pred glavno turistično sezono in s tem krepi obisk v mesecu juniju. Zelo nas veseli, da je organizator uspel v Radovljico privabiti toliko gostov iz tujine. Kar dve tretjini plesalcev je bilo tujcev, in sicer iz Avstrije, Madžarske, Italije, Srbije, Nemčije, Španije, Francije in Velike Britanije. Ocenjujemo, da so ustvarili preko 500 nočitev v nastanitvah v Radovljici in okolici. Ob festivalu Okusi Piva, ki se odvija vsako leto prvi vikend junija, je to zdaj še drugi večji festival, ki v Radovljici poteka v sodelovanju javnega zavoda z zasebnimi organizatorji. Oba dogodka sta naravnana tudi trajnostno in podpirata našo idejo o dogodkih s čim manj plastike za enkratno uporabo. Za točenje pijače se tako uporabljajo kozarci za večkratno uporabo s potiskom Radol'ca pristno sladka.

 

Pijača v kozarcu Radolca

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih