Skoči do osrednje vsebine

Radolška tržnica

Prireditve v Radovljici

28.02.2022 09:51

Pred nami je pomlad, ki v Radovljico prinaša dogodke, ki smo jih zadnje leto ali dve pogrešali.

Festival čokolade
Čebelarski muzej

Marca se v Radol'co vračajo dogodki. Že 5. marca bo na Linhartovem trgu in trgu pred cerkvijo potekala Radol'ška tržnica, sejem lokalnih dobaviteljev, rokodelskih izdelkov in starin, ki jo pripravljajo na Turizmu in kulturi Radovljica. Tržnica bo potekala med 10. in 12. uro, odslej vsako prvo soboto v mesecu. Februarja jo je obiskala tudi Špelina shramba, in nastal je ta zapis.

 

Na predvečer sv. Gregorja, torej 11. marca bo v vaseh Kropa in Kamna Gorica potekalo tradicionalno spuščanje barčic. Praznovanje bo potekalo na že znanih lokacijah ob vodi od 17:30 ure dalje. Barčice boste 5. marca ob 10. uri, v Kulturnem domu v Kropi lahko tudi izdelali na delavnici, ki jo pripravlja Kovaški muzej.

 

Pester program narodno-zabavnih dogodkov se s pomladjo pričenja tudi "pri Avseniku" v Begunjah na Gorenjskem. V mesecu marcu nam bosta v živo zaigrala Ansambel Saša Avsenika (sreda, 16. marca) in Ansambel Banovšek (petek, 25. marca), prireditve pa se bodo nadaljevale po razporedu vse do jeseni.

 

Spomladi se po dveh letih premora zaradi epidemije, v Radovljico vrača Festival čokolade. Degustacije, prodaja čokolade, delavnice za otroke, animacija in spremljevalni program bodo potekali v soboto, 23. in v nedeljo, 24. aprila v Radovljiškem parku.

 

Dan pred festivalom, 22. aprila, bodo v Čebelarskem muzeju pozdravili Dan zemlje. Tokrat bodo predstavili projekt opraševalci.

 

Od aprila naprej se boste spet lahko podali na družinsko dogodivščino S čebelico po Radovljici, ki vas bo na prijetnem sprehodu poučila o življenju in delu čebel. 

 

Seveda bomo s prireditvami nadaljevali tudi poleti, ko bomo pripravili že tradicionalne četrtkove večere na trgu, poletni ARTish, opero v parku, sodelovali bomo pri organizaciji Festivala piva in Festivala swinga ter pri praznovanju 10. obletnice Radol'ške 10-ke in še veliko zanimivih kulinaričnih dogodkov. 

 

Vse prireditve bodo potekale, če bodo to dovoljevali ukrepi, zato so možne posamezne spremembe programa. Več informacij o vseh dogodkih lahko najdete na spletni strani www.radolca.si

Povezane novice

05.08.2023 10:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo, vsako prvo soboto

Sejem lokalnih pridelovalcev, rokodelskih izdelkov in starin poteka vsako prvo soboto v mesecu, med 10. in 12. uro, na trgu pred cerkvijo, v primeru slabega vremena pa v Radovljiški graščini.

Razstava o čebeli kranjski sivki
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

Razstava o Antonu Tomažu Linhartu
Anton Tomaž Linhart (1756–1795)

Spoznajte zakaj je bilo 18. stoletje prelomno za razvoj slovenstva in slovenskega gledališča.

Muzej o eni najboljših smučk na svetu

Muzej je doživetje za vso družino, saj poleg vpogleda v razvoj Elanovih smuči ponuja tudi interaktivne točke.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih