Skoči do osrednje vsebine

Živahno poletno dogajanje vabi v Radol'co

02.06.2022 13:35

Poletje ja čas za dogodke, koncerte, kino in kuhinjo na prostem! 

V Radovljici se nam v juniju, juliju in avgustu obeta pestro prireditveno dogajanje za vse okuse in generacije. Bogat poletni program, v sklopu katerega se bodo na različnih lokacijah prepletali festivali, koncerti, sejmi, razstave, delavnice, športne, tradicionalne in ostale prireditve, ter poletni kino, bodo nemalokrat v spremljavi izbranih ponudnikov radol'ške kulinarike.

 

Koledar poletnih prireditev 2022

 

Dogajanje v juniju:

Živahno dogajanje se bo v Radovljici odvijalo že prvem junijskem vikendu, saj bo v petek in soboto v radovljiškem parku potekal 3. festival Okusi Piva. V soboto, 11. junija bo Čebelarski center Gorenjske praznoval 10-obletnico, med 16. in 18. junijem pa bo staro mestno jedro zaplesalo v ritmu swinga. Gre za nov dogodek, mednarodni festival Shake the Change, ki bo v Radovljico na plesne delavnice, druženje in zabavo pripeljal ljubitelje swinga. 13. junija se v Kropi pričenja IX. Festival gledališča Kropa, 23. junija pa bo na gradu Kamen tudi letos tradicionalna prireditev O kresi se dan obesi. Dan kasneje bo v Radovljici potekal 10. Radolški tek, ki ga bo ob tem jubileju spremljal koncert v parku, na katerem bodo nastopili legendarni Orleki, za kulinariko pa bodo poskrbeli Okusi Radol'ce.

 

 V juliju in avgustu napovedujemo:

Julija bodo tudi letos na trgu potekali četrtkovi koncerti s ponudbo ulične prehrane, ljubitelji filma pa bodo prišli na svoj račun na poletnem kinu. Z uspešno prijavo na javni poziv Ministrstva za kulturo v lanskem letu je Linhartova dvorana pridobila sodobno opremo za predvajanje filmov na zunanjih prizoriščih, to sta napihljivo platno večjih dimenzij ter nov projektor. Tako se bodo predvajanja filmov preselila izpred Linhartove dvorane na različna prizorišča, nov projektor pa bo omogočal tudi predvajanje najnovejših filmov pod zvezdami. Poletni kino bo gostoval v Radovljiškem parku, na nogometnem igrišču v Kropi, na letališču v Lescah, v kampu Šobec ter v Begunjah na vrtu graščine Katzenstein. Projekcije bodo brezplačne.

 

Avgusta sta glavna dogodka 40. Festival Radovljica ter Festival Avsenik, potekala pa bo tudi kopica drugih dogodkov po različnih krajih.

 

Brezplačni vodeni ogledi:

Tudi v sezoni 2022 bodo v juliju in avgustu tedensko potekali brezplačni poletni vodeni ogledi Radovljice, Krope, Mošenj z Villo Rustico, gradu Kamen v Begunjah in voden pohod iz Radovljice v Kamno Gorico z ogledom vaškega jedra

 

 

Po dveh letih premora zaradi negotovih razmer pri organizaciji prireditev je TIC Radovljica letos ponovno pripravil tiskan koledar poletnih prireditev. V koledarju, ki so ga gospodinjstva v občini Radovljica, Bled, Žirovnica ter Naklo prejela v poštne nabiralnike, so združeni javni dogodki različnih organizatorjev, ki se med 1. junijem in 10. septembrom odvijajo na območju občine. Koledar je na voljo tudi v TIC Radovljica oz. v digitalni obliki.

 

V Turistično informacijskem centru Radovljica smo v začetku junija prešli na poletni delovni čas, tako smo za vas odprti vsak dan med 9-19 uro.

Povezane novice

21.06.2024 00:00
Festival swinga v Radovljici

Shake the change je mednarodni festivla swinga, ki se vsako leto junija odvija v Radovljiški graščini, dva večera pa se zabava nadaljuje tudi na Linhartovem trgu. 

10.08.2024 20:00
Radovljiška graščina, avgust

Radovljica vsako leto avgusta razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Poleg koncertov potekajo tudi glasbene delavnice.

04.07.2024 15:00
Linhartov trg, Radovljica, julij

Julijski četrtki so rezervirani za popoldansko nakupovanje rokodelskih izdelkov in večerno druženje ob slastni ulični kulinariki in odlični glasbi. 

06.07.2024 10:00
Kropa

Tradicionalna prireditev kroparskih kovačev z razstavami, prikazi kovanja in sejmom domače obrti.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih