Medeni spominki

Ob svetovnem dnevu čebel

Praznovanju prvega Svetovnega dneva čebel se s prireditvami in novimi spominki pridružuje tudi Radol'ca.

Ob prvem praznovanju svetovnega dneva čebel bo v Čebelarskem muzeju odprtje razstave Anton Janša v luči svetovnega dneva čebel. Razstava bo na ogled v muzeju vse do konca februarja 2019, Odprl pa jo bo minister za kulturo Anton Peršak. 

 

Čebelarski center Lesce v turistično sezono stopa z vodenimi ogleda centra vsako sredo ob 10.30, 13.00 in 15.30.

 

Ob sredah bo vozil tudi turističen avtobus Hop-On Hop-Off, ki bo povezal čebelarske zanimivosti občin Bled, Žirovnica in Radovljica. Avtobus, poimenovan Bee Our Guest Hop-On Hop-Off, bo tako ob že uveljavljeni torkovi in četrtkovi turi zapolnil še sredo. 

 

TIC Radovljica v mesec maj vstopa z novimi medenimi spominki. Po njihovem naročilu v VDC Radovljica nastajajo prikupne skodelice in krožnički z ilustracijo medenega zajtrka slikarke Mete Šolar in napisom Slovenija, dežela medu / Slovenia, land of honey. Že ob Festivalu čokolade pa so na trg ponudili novo medeno čokolado, ki jo izdeluje čokoladnica Martisan čokolada.

 

Ponudba čebelarskega turizma v občini Radovljica je predstavljena na tej spletni strani.

 

 

 

Povezane novice

Kip Antona Janše v Čebelarskem muzeju
Čebelarski muzej, Radovljica, do februarja 2019

Razstava o tem, zakaj je prav rojstni dan čebelarja Antona Janše postal svetovni dan čebel.

Ogled čebelnjaka
sodobno čebelarstvo in bogato založena trgovina

Obisk čebelarskega centra vam razkrije sodobno čebelarstvo in vas popeljali v skrivni svet čebel.

Čebelarski muzej Radovljica
Bled - Lesce - Žirovnica - Radovljica

Vsaka sreda v juliju in avgustu

Zapeljite se v svet kranjske sivke, gorenjskih čebelarjev in opojnega medu. Spoznajte zgodovino in sodobnost slovenskega čebelarstva.

 

Kmalu v Radol'ci

 

11.09.2018 10:00
Vodenje po starem mestnem jedru
Vsak torek dopoldan

Vsak torek dopoldan vabljeni na sprehod po stari Radovljici v družbi lokalnega vodnika.

Gostilna Lectar in Gostilna Kunstelj, 21.-23.9.

Ob dogodku Med v kulinariki, ki poteka v soboto, 22. septembra v Lescah, gostilna Lectar vabi na medeno kulinarično doživetje, pri Kunstlju pa vas bodo razvajali z lokalnimi menimi sladicami. 

22.09.2018 10:00
Čebelarski center Lesce, septembra

Tržnica medenih izdelkov, medeni meniji v restavracijah, predavanja in delavnice vabijo v Lesce.

01.11.2018 00:00
Sodelovanje chefov
Gostilne Okusov Radol'ce, november

Lokalne sestavine  in vrhunska priprava po dostopnih cenah.

 

Aktualno & Blog

 

25.01.2018 08:47
Najljubših 10 Mirana Kambiča

zapisal in fotografiral Miran Kambič, januar 2018

 

Dobil sem nalogo, da izberem in vam predstavim "mojih najljubših 10" v Radol'ci. In ker je leto kulturne dediščine, naj bo teh deset s kulturno dediščino obarvanih. 

Kip Antona Janše v Čebelarskem muzeju
Čebelarski muzej, Radovljica, do februarja 2019

Razstava o tem, zakaj je prav rojstni dan čebelarja Antona Janše postal svetovni dan čebel.

18.07.2018 11:58
Kjer se Dežela piše z veliko začetnico

zapisal Sašo Gašperin, julij 2018
 

Če bi morali Slovenci izbrati tisto, kar je narodu najsvetejše - bi na veliki oltar domovine  gotovo postavili Triglav. In ko bi iskali zanj oltarno mizo, spomnili bi se hitro na sijajen kos zemlje razpet med Savo, Žirovnico in Begunje.

09.08.2018 10:37
Trije kolesarski predlogi

zapisala Kaja Beton, avgust 2018

 

Radovljica je odlično izhodišče za odkrivanje čudovitih krajev in zanimivosti s kolesom. Poglejte si naše tri predloge. 

Naziv vsebine

10.09.2018 13:48
20.07.2018 11:25
Nova publikacija Turizma Radovljica
09.07.2018 08:40
03.07.2018 08:13
6. sezona turističnega avtobusa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih