Skoči do osrednje vsebine

Novo doživetje za družine v Radovljici

06.05.2019 12:33

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

Dogodivščina v slovenskem in angleškem jeziku nagovarja družine iz Slovenije in tujine. Deloma je bila že predstavljena na Festivalu čokolade, v celoti pa bo na voljo od konca maja dalje.

 

V starem mestnem jedru Radovljice je Javni zavod Turizem in kultura Radovljica v sodelovanju s Pagon Športom pripravil tri interaktivne točke, kot četrta točka, ki pot povezuje v celoto, pa je umeščen Čebelarski muzej. Z reševanjem didaktičnih nalog, otroci urijo ročne spretnosti, zaznavanje prostora ter krepijo ustvarjalnost in se predvsem zabavajo ter učijo o življenju ter delu čebele Kranjske sivke.

 

Z dogodivščino Javni zavod Turizem in kultura Radovljica želi utrditi pozicioniranje Radovljice kot prestolnice slovenskega čebelarstva. Ob razmišljanju o ponudbi za družine, ki so si je že dolgo želeli, se je ideja o čebelje obarvanem doživetju ponudila kar sama, spodbudilo pa jo je dogajanje ob prvem svetovnem dnevu čebel lansko leto. 

 

Na pot se bodo družine lahko odpravile povsem samostojno. Priporočljivo je, da si družina v TIC Radovljica priskrbi knjižico z nalogami in zemljevidom, ki bo stala 8 € in bo vključevala tudi družinsko vstopnico v Čebelarski muzej, na koncu pa bodo prejeli sladko presenečenje. 

 

Knjižica z nalogami bo na voljo tudi za šolske in vrtčevske skupine v kombinaciji z vodenim obiskom Čebelarskega muzeja. Te skupine morajo svoj prihod predhodno najaviti v Čebelarskem muzeju.

 

Povezane novice

Razstava o čebeli kranjski sivki
 Živeti skupaj. O čebeli in človeku.

Čebelarski muzej s sodobno razstavo odstira izjemen svet čebele kranjske sivke in slovenskega čebelarstva. Razstava približa zapuščino svetovno znanih čebelarjev in opominja o pomenu ohranjanja čebel in zdravega okolja zanje.

05.05.2019 12:31
Čebelarski muzej Radovljica

Čebelarski muzej v Radovljici že 60 let hrani najdragocenejšo dediščino slovenskega čebelarstva.

Čebelja družinska dogodivščina Radovljica
Igriva, ustvarjalna in poučna družinska dogodivščina

V Radovljici, prestolnici slovenskega čebelarstva, se podajte na zabavno in poučno dogodivščino. Otroci bodo spoznali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje! 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih