Skoči do osrednje vsebine

Moja dežela - lepa in gostoljubna

Turistična zveza Slovenije je v sklopu Dnevov slovenskega turizma podelila priznanja letošnje vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Akcijo Moja dežela - lepa in gostoljubna, Turistična zveza Slvoenije organizira vsako leto vse od leta 1991. Občina Radovljica in njena turistična ponudba pa je bila že v preteklosti dobitnih priznanj v različnih kategorijah.

 

Tokrat se je Občina Radovljica na tekmovanje prijavila z mestnim jedrom Radovljice, vaškim jedrom Kamne Gorice in tematsko potjo Prisluhni reki Savi.

 

Mestno jedro Radovljice se je v kategoriji mestnih jeder umestilo na drugo mesto. Po mnenju strokovne komisije, "je že večkrat nagrajeno mestno jedro še vedno lepo vzdrževano in urejeno ter se stalno bogati s prostorsko urejevalskimi pridobitvami". Kot novosti je komisija izpostavila obnovljeno obzidje, nov muzej lekarništva in alkimije, Manufakturo, inovativno ponudbo lokalnih proizvodov, medeno pustolovščino ter pristop destinacije k zeleni shemi slovenskega turizma. Prvo mesto v kategoriji je pripadlo mestnemu jedru Novega mesta, ki je bilo letos temeljito obnovljeno, na tretje mesto pa se je uvrstil Slovenj Gradec.

 

Med vaškimi jedri je Kamna Gorica, z utemeljitvijo, da gre za "edinstveno in zanimivo naselje z vodo kot glavnim doživljajskim motivom, ki kljub številnim predelavam in propadajočim stavbam, zlasti Kappusovi graščino, zaenkrat še ohranja svoj zanimiv in edinstven značaj, pri čemer pa je potrebno zastaviti vsak trud, da se le to ohrani," zasedla tretje mesto. Prvo mesto je zasedlo vaško jedro Rateč, drugo pa vaško jedro Šmarje pri Kopru.

 

 

Povezane novice

24.10.2019 10:59
Občina Radovljica podpira zeleni turizem

Destinacija Radol'ca in Občina Radovljica sta se s podpisom Zelene politike slovenskega turizma zavezali trajnostnemu turizmu.

25.10.2019 11:00
Nagrada za največji kamp v destinciji

Slovenski spletni portal avtokampi.si je tudi letos izbiral najboljše kampe po mnenju obiskovalcev. 

Stara kovačnica ob potoku
Male Benetke pod Jelovico

Slikovita kovaška vas pod Jelovico navduši s številnimi vodnimi kanali in mostički. Zaradi njih jo imenujejo tudi Male Benetke.

Linhartov trg ob mraku
Najslajše mesto v Sloveniji

Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih