Skoči do osrednje vsebine

Okusi Radol'ce v družbi zavoda za turizem in kmeta Tilna Praprotnika

Kmetova miza z Okusi Radol'ce je navdušila

Kmetova miza je v izvedbi z Okusi Radol'ce poleg odlične kulinarike ponudila tudi odlično vzdušje in navdušila obiskovalce s pristnostjo in edinstvenostjo. Izvedba je ima velik poudarek na trajnosti.

Presenečenja na čudoviti deželi
Sodelovanje chefov
Vrhunske jedi iz lokalnih sestavin
Zadovoljni obiskovalci

Kmetova miza, ki je konec septembra s testnimi izvedbami prvič navdušila udeležence, je 7. oktobra prvič potekala za javnost kot otvoritveni dogodek Kulinarične jeseni z Okusi Radol'ce. Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dva vozova lojtrnika, so se po prvem prigrizku podali na pot po čudoviti radovljiški deželi, kjer so uživali v pogledih na vrhove Karavank in Kamniško Savinjskih Alp, do vasi Vrbnje. Tam so si ogledali ekološko in biodinamično kmetijo Brinšek, kjer imajo poleg ekološkega tudi prestižni Demeter certifikat. Ogled kmetije so zaključili z degustacijo izjemno okusnih zvežih plodov in domačih sokov, pot pa nadaljevali z lojtrnikoma in tokrat uživali v pogledu na Julijske Alpe. Na enem od poljskih križišč sta za presenečenje poskrbela harmonikaš in popotnik z lokalnim tepkovim žganjem.

 

V bližini vasi Hraše so popotovanje sklenili na Ekološki kmetiji Vegerila. Naravna kulisa in urejen zelenjavni vrt sta bila paša za oči, že pogled na lepo pogrnjene mize tik ob njivi pa je obetal vrhunsko doživetje. In res, po prvem "Pozdravu z njive", ki so si ga obiskovalci sami nabrali na njivi, so se zvrstile hladna predjed, juha, topla predjed, glavna jed in sladica. Vsaka jed je vsebovala vsaj eno sestavino iz njive, prav vsi chefi so se izkazali odlično, saj so iz lokalnih sestavin zvabili najboljše možne okuse.

 

Celoten dogodek je povezovala pristnost in domačnost, ki so jo izžarevali vsi gostitelji, tako kmetje kot gostinci. Pristni odnosi in sodelovanje med kuharji šestih gostiln, hkrati pa zagotavljanje sledljivih sestavin, dogodek nedvomno umešča v sam vrh kulinaričnih doživetij. Trajnostno noto dogodku sta dodala še prevoz z lojtrnikom in uporabljena električna energija, ki je bila v sodelovanju z Inštitutom Metron v celoti proizvedena s sončnimi celicami. Tako si upamo trditi, da je dogodek eden najbolj trajnostno izpeljanih vrhunskih kulinaričnih dogodkov v Sloveniji.

 

Organizator dogodka je bil JZ Turizem in kultura Radovljica, povezal pa je 6 restavracij, 2 ekološki kmetiji ter lokalne ponudnike doživetij.

Povezane novice

28.08.2023 20:29
EKO Okusi Slovenije v Radol'ci
EKO Okusi Slovenije in jesenski dogodki

Radol'ca, ki je partner v medregijskem projektu sodelovanja LAS "EKO Okusi Slovenije", jeseni predstavlja dva nova kulinarična produkta.

01.10.2023 00:00
Oktober in november, več lokacij

Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.

14.10.2023 10:00
Kulinarična jesen v Radol'ci

V sklopu kulinarične jeseni vabljeni na ekološko kmetijo Vegerila, ki se nahaja v okolici Hraš. Vodi jo Tilen Praprotnik, ki na naravi prijazen način in s skrbnim načrtovanjem na majhni površini prideluje ekološko zelenjavo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih