Skoči do osrednje vsebine

Decembrsko dogajanje v Radovljici

29.11.2022 16:00

Uvodni dogodek v decembrsko dogajanje se bo odvil v petek 2. decembra popoldan z Zaključnim dogodkom Okusov Radol'ce in prižigom prazničnih luči. 

DECEMBRSKO DOGAJANJE

Letošnji december bomo na Linhartovem trgu pozdravili v petek 2. decembra popoldan z Zaključnim dogodkom Okusov Radol'ce in prižigom prazničnih luči (ob 16:30) s pestrim spremljevalnim programom, ki se bo nadaljeval do nedelje v sklopu Miklavževega vikenda. V nadaljevanju prazničnega meseca, bo staro mestno jedro Radovljice zaživelo ob koncih tedna, ko se bo na trgu odvijal praznični sejem, ki se bo skupaj s paleto uličnih predstav in ustvarjalnih delavnic za otroke od 20. decembra dalje odvijal tudi med tednom. Dogajanje na trgu bosta v drugi polovici meseca popestrila koncerta Gušti (23.12) in Hamo&Tribute 2 Love (30.12), ki ju bo pospremila odlična street food ponudba Okusov Radol'ce. Družinam z otroci bo preko celega meseca na voljo družinska dogodivščina Potep po prazničnem mestu, za katero  vse informacije lahko dobite v TIC Radovljica. Silvestrovanje na prostem se bo letos odvijalo v Radovljici in Begunjah.

 

Decembrski program

 

PRAZNIČNA OKRASITEV

Praznična okrasitev Radovljice tudi letos temelji na ročno pletenih girlandah ter vencih iz smrečja in okrasju iz vrbja. V okrasitvi se povezujejo veščine in znanja pletark Tanje Legat in Petre Kunstelj ter floristke dr. Sabine Šegula. Tanja in Petra nadaljujeta s tradicijo pletarstva in jo v prednovoletnem času vpleteta v božična drevesca, venčke in novoletne krogle, priznana floristka dr. Sabina Šegula pa za portale mestnih hiš splete girlande, venčke na vratih, velik božični venec in v praznično podobno odene baročno krinolino v preddverju graščine. 

Okrasitev se od velike novoletne smreke, ki jo krasijo kovane zvezde, vije po trgu do radovljiškega parka. Tam je urejen vilinski gaj, kjer decembra dom najdejo gozdne živali. Olučkan je še gabrov drevored, v luči energetske draginje pa letos ne bo prazničnih lučk ob Gorenjski cesti.

 

Krasitev tudi letos poteka pod vodstvom Turizma Radovljica.

Povezane novice

02.12.2022 15:00
Linhartov trg, Radovljica

Decembrski dogodki in čarobno praznično vzdušje v starem mestnem jedru Radovljice.

09.12.2022 15:00
Linhartov trg, Radovljica

Na Linhartovem trgu boste lahko izbirali krasne izdelke praznične ponudbe rokodelcev. 

25.12.2022 17:00
Linhartov trg, trg pred cerkvijo

Decembra bodo v starem mestnem jedru Radovljice kar sedemkrat nastopili ulični umetniki. 

23.12.2022 18:00
Linhartov trg, Radovljica

Decembrsko dogajanje v Radol'ci nam bo popestril Miha Guštin- Gušti s spremljevalno pevko.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih