Skoči do osrednje vsebine

December v Radovljici

27.11.2018 07:54

Letošnji december se bo pričel z MIklavževim sejmom v sklopu katerega bomo prižgali lučke ter zaključili mesec kulinarike. Letos december v Radovljici promoviramo tudi s filmčkom.

Decembrski dogodki se pričnejo v soboto 1. decembra, ko bo že dopoldan na trgu potekal Miklavžev sejem, popoldan pa se bo pričelo pestro dogajanje ob zaključku meseca lokalne kulinarike in prižigu prazničnih lučk. Tudi v nedeljo, 2. decembra bo na trgu sejem in program za otroke.

 

Dogajanje v Radovljici bo, z izjemo prvega decembrskega vikenda, osredotočeno na čas med 22. in 31. decembrom. Takrat bo na Lihartovem trgu potekal sejem, ob njem pa se bo odvila kopica prireditev za vse generacije. Tudi letos vabimo ves mesec na družinsko dogodivščino Poišči nabiralnih Dedka Mraza (tokrat tudi v angleščini), predvsem pa na ogled čudovito okrašenega mestnega jedra. Kot v preteklih letih, je tudi letos za okrasitev poskrbela dr. Sabina Šegula v sodelovanju s TIC Radovljica, pri delu pa ji pomagajo prostovoljci iz Radovljice in Lesc ter radovljiški dijaki.

 

Radovljica pri okrasitvi mestnega jedra črpa v tradiciji in ostaja zvesta naravi. Ves zadnji teden novembra tako v Radovljiški graščini nastajajo girlande in venčki iz smrečja, ki bodo skupaj z rdečimi srci Radovljico spremenili v pravljično mesto. Tako je decembra Radovljica lepa ne le v mraku, ko zasvetijo praznične lučke, temveč tudi podnevi, saj zelenje okrog portalov, na oknih in še kje pričara očarljiv pogled tudi podnevi.

 

Praznične prireditev v občini Radovljica smo zbrali tudi v tiskanem koledarju decembrskih prireditev, ki je na voljo v TIC Radovljica ter v Linhartovi dvorani Radovljica. Svoj izvod koledarja lahko naročite tudi na 04 531 51 12 ali info@radolca.si.

 

Decembrsko dogajanje smo zajeli tudi v novem promocijskem videu, ki praznično Radovljico predstavlja kot mesto, kjer se izpolnijo želje. Film je posnela ekipa Vizualist.

 

Povezane novice

03.12.2023 16:00
3. december, Radovljiška graščina

Miklavževa nedelja prinaša praznični sejem z ustvarjalno delavnico v Radovljiški graščini, popoldne pa nam bodo popestrili Miklavž s spremljevalci in lutkovna predstava. 

01.12.2023 00:00
Linhartov trg, Radovljica

Decembrski dogodki in čarobno praznično vzdušje v starem mestnem jedru Radovljice.

19.12.2023 15:00
Radovljica

Zadnje letošnje dni bo pospremilo veselo prazničnmo dogajanje.

01.12.2019 00:00
Decembrska družinska dogodivščina po Radovljici

Na poti do nabiralnika vas letos čakajo nove naloge. Na poti boste prižgali lučke na prav posebni smrečici ter na krilih domišljije poleteli s pravljično kočijo!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih