Pred vrati je najbolj zaljubljen dan v letu, vabljeni na Valentinove menije v Okuse Radol'ce.
Presenetite svoje najdražje z izvrstnimi Valentinovimi meniji, ki so jih za vas pripravili najboljši radovljiški chefi.
GOSTIŠČE TULIPAN
Pozdrav iz kuhinje
***
Topla predjed
Krompirjevi njoki s tartufi, ocvrta zelena, zeliščno olje
***
Glavna jed
Telečji file v testu, korenčkova krema, glazirani šampinjoni, gratiniran krompirjev pire, brstični ohrovt na maslu
ali
File postrvi na grahovem pireju, pečena zelenjava
***
Sladica
Temni mousse kremnega likerja na drobljencu ovsenih kosmičev, jagode v beli čokoladi, sladoled vanilije
CENA: 45€
REZERVACIJE: 04 537 8800 ali 041/ 444-408
Meni bo na voljo od petka, 14. 2., do nedelje, 16. 2.
RESTAVRACIJA ŠOBEC
Zanjo
Pozdravček iz kuhinje
***
Tatar lokalne postrvi, postrvji Carpaccio, rdeč poper, deviško oljčno olje, bučna majoneza, okisana zelenjava, popečen kruh
***
Rdeč raviol polnjen s pistacijo, staranim blejskim sirom, maslena omaka z žafraniko
***
Osvežitev brbončic
***
Popečena lovka hobotnice, Krompirjev soufle s Podjedovo skuto in zelišči, Gel rdeče pese, Čips jadranske kozice, Ribja omaka s citrusi
***
Valentinova vrtnica (Čokolada, slana karamela z arašidi, vanilija, kardamom, kremni sladoled)
Zanj
Pozdravček iz kuhinje
***
Tatar lokalne govedine, goveji carepaccio, rdeč poper,
deviško oljčno olje, bučna majoneza, okisana zelenjava, popečen kruh
***
Rdeč raviol polnjen s pistacijo, staran blejski sir, maslena omaka z žafraniko
***
osvežitev brbončic
***Rožnata govedina "Dry age" 45 dni, krompirjev sufle s Podjedovo skuto in zelišči, gel rdeče pese, beef čips, redukcija briškega merlota
***
Valentinova vrtnica (Čokolada, slana karamela z arašidi, vanilija, kardamom, kremni sladoled)
CENA: 45,00€/osebo, Vinska spremlajva 20,00€/osebo
REZERVACIJE: info@restavracija-sobec.si, 041439721
Meni bo na voljo od petka, 14. 2., do nedelje, 16. 2.
HIŠA LINHART
sprejem s penino
***
chefove pozdrave
***
6 hodni chefov jedilnik
***
sorbet
***
chefove sladkosti
CENA: 119 €/osebo
REZERVACIJE: info@hisalinhart.si
Valentinova ponudba velja 14.2. ob 18.00. Preverite tudi ostalo ponudbo: Valentinov odklop
GOSTIŠČE DRAGA
Tatar tune z avokadom in limetino peno
***
Ravioli z rikoto in tartufi na masleni omaki
***
File brancina zelenjava iz ponvice
***
Sous vide telečji file z pirejem iz korenja in pomaranče
***
Osvežilna granita iz prosecca z malinami
***
Čokoladni fondant z jagodami in vaniljevim sladoledom
CENA: 110€ za 2 osebi + kozarček penine
REZERVACIJE: 04 530 73 10 ali pišite na info@gostisce-draga.si
Valentinova ponudba velja 14.2. ob 18.00
VILA PODVIN
Zanjo:
CHEFOV POZDRAV
Chefov kruh, maslo
kisle smetane, domača rikota
Ostriga, jagoda, čili
***
HLADNA PREDJED
Ceviche Zupanove postrvi, Jeruzalemska
artičoka, granatno jabolko
***
JUHA
Paradižnikov consomme,
bazilika, prepeličje jajce
***
TOPLA PREDJED
Žafran, jadranski škampi, grah
***
SORBET
Jagoda, bazilika, redukcija balzamika
***
GLAVNA JED
Brancin, raviol s tartufi, sponge
špinače, ribja omaka
***
SLADICA
Macerirana jagoda, namelaka temne
čokolade, sorbet maline in hrena
Zanj:
CHEFOV POZDRAV
Chefov kruh, maslo
kisle smetane, domača rikota
Ostriga, jagoda, čili
***
HLADNA PREDJED
Medved, slanina,
brusnice
***
JUHA
Paradižnikov consomme,
bazilika, prepeličje jajce
***
TOPLA PREDJED
Raviol, zelena, mavrahi
***
SORBET
Jagoda, bazilika, redukcija balzamika
***
GLAVNA JED
Srna, pesa, kipnik buče, vinska
omaka z borovnicami
***
SLADICA
Macerirana jagoda, namelaka temne
čokolade, sorbet maline in hrena
CENA: 79€
REZERVACIJE: 041634906
Trajanje: 14.2. ob 19.00
VALENTINOVO V RADOLŠKI ČOKOLADI
Praznujete lahko tudi v čokoladno obarvanem vzdušju. Vabljeni v Radolško čokoladnico, kjer boste spoznali čarobni svet čokolade in se prepustili razvajanju okusov.
CENA: 30 eur/osebo
Čas trajanja: 60 minut
REZERVACIJE: natasa.mikelj@gmail.com ali 041 687 518
Posebna ponudba velja 14.2 ob 17.00 in 15.2. ob 16.00.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Okusi Radol'ce so posebno kulinarično združenje. Za že več kot 10 let trajajoče lokalno povezovanje je na prvem mestu krivo odlično sodelovanje med partnerji. Kako in zakaj jim to uspeva, razkrivajo v pogovoru štirje radolški chefi.