Kuharska delavnica v Vili Podvin
KUHARSKA DELAVNICA SOUS VIDE s chefom (Jakob Jerala)
priprava 4 hodnega menija z vinsko spremljavo
Vabljeni na prav posebno kulinarično doživetje v Vili Podvin, kjer bomo pod vodstvom chefa Jakoba Jerale spoznali skrivnosti in trike priprave jedi s tehniko sous vide - natančnega kuhanja pri nizkih temperaturah, ki ohranja naravne okuse, teksturo in sočnost sestavin.
Sous vide je sodobna kulinarična tehnika, ki izvira iz Francije in dobesedno pomeni »pod vakuumom«. Gre za postopek kuhanja živil v vakuumsko zaprtih vrečkah pri nizki temperaturi in daljšem času - metoda, ki se je v svetu gastronomije uveljavila že pred več kot 50 leti. Njena glavna prednost je popoln nadzor nad temperaturo in rezultat, ki vsak kos surovine spremeni v pravo kulinarično mojstrovino.
Skupaj bomo pripravili štirihodni meni, ki ga bo spremljala izbrana vinska spremljava.
Izpilite svoje kuharske veščine, ustvarite nove okuse in se prepustite sproščenemu, izobraževalnemu ter okusnemu večeru v duhu kulinarične ustvarjalnosti Vile Podvin.
Število oseb: Max 10 oseb, min 6 oseb
Trajanje 4-6 ur
Cena: EUR 99,00
Datum: 23.11 in 30.11
Ura: po dogovoru
Šest hodni meni ob spremljavi skrbno izbranih vin.