Šest hodni meni ob spremljavi skrbno izbranih vin.
7. in 8. novembra vas vabimo na posebno kulinarično doživetje, kjer se bodo tradicionalni praznični Martinovi okusi združili z izvrstnimi vini in mojstrsko pripravljeno večerjo.
Chef Jakob Jerala bo za vas pripravil šesthodni meni, ki vas bo popeljal od prvih grižljajev do sladkega zaključka, ob spremljavi skrbno izbranih vin.
Martinov meni v Vili Podvin:
Aperitiv
Hišni mošt s penino
Mini brioš s konfitirano račko, žele iz terana in peno iz jabolka
Vino: Modri pinot rosé – svež, da pripravi brbončice.
Topla jesenska juha iz kostanja, tartufa in hruške
Vino: Chardonnay s subtilnim lesom, polnega telesa.
File postrvi s peno iz hrena, rdečo peso in kaviarjem postrvi
Vino: Sauvignon Blanc ali laški rizling – čist, mineralen.
Konfitirana gos z omako iz rdečega zelja, pirejem iz topinamburja in karamelizirano jabolčno redukcijo
Vino: Modra frankinja – lokalno, a elegantno.
Podrta Prekmurska gibanica
Vino: Sladki rumeni muškat ali ledeno vino.
Mini pralina s foie grasom in suhim grozdjem, espresso ali zeliščni čaj iz materine dušice.
CENA VEČERJE Z VINSKO SPREMLJAVO: 95€*
možna menjava za brezalkoholno spremljavo*