V Gostišču Tulipan pripravljajo odličen kulinarični večer, na katerem boste lahko spoznali tudi zanimiv slovenski običaj.
Martinovanje v Gostišču Tulipan se bo pričelo ob 17. uri, ko se bodo gostje zbrali pod Tulipanovo lipo ob odprtem ognju, kostanju in kozarčku mošta ter degustaciji domačih žganjic in hišnim pozdravom iz kuhinje: Mojčino brusketo z Bogatajevo skuto in orehi.
Ob 18. uri se bo v gostišču začela večerja, sestavljena iz 5 hodov:
Pašteta piščančjih jeter, vložena koleraba, domače maslo z orehi in slivovo marmelado
(Kmetija Ažman, Kmetija Bogataj, Sadjarstvo Jakončič )
***
Bučna juha z ingverjem in limonino peno
( Kmetija likozar )
***
Zajčji ragu v mošnjičku na pireju rumenega korenja
(Kmetija Svetic )
***
Počasi kuhana in pečena račja prsa v pomarančno medeni omaki, krema rdečega zelja, pehtranov štrukelj, ajdove kokice
( Romica, Kmetija Svetic, Mlin Korošec, Kmetija Bogataj, pehtran z domačega vrta, Ažmanov med )
***
Karamelizirana princeska polnjena z jabolčno čežano, cimetovim drobljencem, medeno espumo in kremo bele čokolade
( Mlin Korošec, Kmetija Globočnik, Sadjarstvo Jernejc, Ažmanov med )
Cena menija: 55€/osebo
Vinska spremljava ni vključena v ceno.
Tema večera: Spoznavanje domačih slovenskih običajev – gostje bodo trli bomo orehe in tisti, ki bo imel izmed strtih orehov največ celih polovic, bo prejel Darilni bon degustacijskega menija Okusov Radolce v Gostišču Tulipan.
Za glasbo bo skrbela zasedba Črna mačka.
Rezervacije in informacije: +386 4 537 88 00, info@tulipan-azman.si
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Gostišče Tulipan v Lescah ima dolgoletno družinsko tradicijo in je opremljeno v tradicionalnem alpskem slogu. Ponuja umirjeno in sproščeno vzdušje za vse generacije.