Skoči do osrednje vsebine

Butični čokoladni izdelki iz Radovljice

V Radovljici nova butična čokoladnica

V Radovljici, na samem vstopu na srednjeveški Linhartov trg vrata odpira prva butična čokoladnica v Radovljici.

Čokoladnica, ki bo nosila ime Radolška čokolada je družinski projekt Gregorja in Nataše Mikelj. Nataša Mikelj, ki je do nedavna kot direktorica vodila Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, priznava, da je k odprtju čokoladnice botrovala tudi uspešna zgodba radovljiškega Festivala čokolade. Ta je devet let zapored navduševal obiskovalce, čokolada in proces izdelave pa je vse bolj začela zanimati tudi Mikljevo. Več let je skušala najti zainteresirano slovensko čokoladnico, ki bi v Radovljici odprla svojo enoto, a za to ni bilo interesa. Na koncu se je v čokoladno zgodbo skupaj z možem podala sama, namen pa je, da čokoladni utrip v Radovljici lahko vsak obiskovalec doživi 365 dni v letu.

 

Radolška čokolada ne bo samo trgovina ampak bo na enem mestu združevala ročno proizvodnjo pralin, čokolade ter drugih dobrot ter butično trgovinico, v kateri si bo vsak lahko nabral pralin po svojem izboru.

 

V čokoladnici bodo organizirali tudi razne delavnice, team buildinge, predstavitve in degustacije. Pri proizvodnji so predani kakovostnim sestavinam in kjer je to možno tudi lokalnim sestavinam ter povezovanju.

 

Prvič bo čokoladnica odprla vrata v nedeljo, 24. oktobra.  

Ob odprtju bo že v nedeljo, 24. in 31. oktobra v sklopu počitniškega programa v Radovljici v čokoladnici možno okušati surovine, iz katerih izdelujejo čokolado in praline na Dnevu za čokolado.

Povezane novice

11.12.2021 09:00
11. in 12. december, Linhartov trg

V Radovljici boste lahko drugi decembrski vikend uživali v čokoladnih zgodbah: v Lekarniškem in alkimističnem muzeju, v Radolški čokoladnici in pri ostalih ponudnikih na Linhartovem trgu. 

28.10.2023 10:00
Jesenski program na Gradu Kamen
Radovljica z okolico

Raznolik in zanimiv počitniški program med 28. oktobrom in 5. novembrom bo tudi letos popestril jesenske počitnice v Radovljici.

Radolška čokolada
Butična čokoladnica v Radovljici

Radolška čokolada je butična čokoladnica, ki tik ob Linhartovem trgu v Radovljici združuje ročno proizvodnjo in prodajalno čokolade. 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih