Spletna stran in posebni programi v nemškem jeziku

Tik pred Festivalom Avsenik je zaživela spletna stran destinacije v nemškem jeziku, na Turizmu in Kulturi Radovljica pa so pripravili tudi posebne izlete za goste na festivalu.

Po slovenski in angleški različici spletne strani je spletno mesto www.radolca.si na voljo tudi v nemškem jeziku. Nemško govoreči gostje predstavljajo pomemben delež obiskovalcev Radovljice in okolice preko celega leta, na Festivalu Avsenik, ki se bo ta vikend odvijal v Begunjah na Gorenjskem, pa so daleč najštevilčnejši obiskovalci. Na spletu je v nemški jezik prevedena glavnina vsebin, nekaj pa bo dodanih naknadno.

Prevod spletne strani je bil financiran s sredstvi evropske kohezijske politike, ki jih je Javni zavod Turizem in kultura Radovljica prejel na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo leta 2018. 

 

Posebno ponudbo za obiskovalce iz nemško govorečih dežel pa so pri Turizmu in kulturi Radovljica pripravili v času Festivala Avsenik. Med 22. in 25. avgustom se bodo gostje lahko udeležili vodenih ogledov vaškega jedra Begunj, na katerem bodo izvedeli veliko zanimivsti o Slavko in VIlku Avseniku ter izletov z avtobusom po krajih, ki jih v svojih pesmi opisuje Slavko Avsenik

 

VODENJA IN IZLETI OB FESTIVALU AVSENIK

 

 

Povezane novice

23.08.2019 00:00
Slavko Avsenik
Begunje na Gorenjskem, avgust

Vsako drugo leto avgusta v rojstnem kraju Slavka Avsenika poteka festival Avsenikovih viž. 

24.08.2019 09:30
Spremljevalni program Festivala Avsenik

Obujte pohodne čevlje, podajte se sami ali v naši družbi do cerkvice Sv. Petra, kjer lahko na razglednem hribu prisluhnete koncertu Hišnega ansambla Avsenik. 

25.08.2019 11:00
Spremljevalni program Festivala Avsenik

Pridružite se nam na brezplačnem ogledu vaškega jedra Begunj, kjer na slehernem koraku odmeva spomin na Slavka Avsenika.

 

Aktualno & Blog

 

5 družinskih aktivnosti, ki preženejo vročino

Zapisala Rebecca Svetina, julij 2019

 

Poletje se je letos začelo z vročinskim valom, po ohladitvi pa je še en vročinski val pred vrati. Preverili smo najboljše lokacije v Radovljici za plavanje, sladoled in uživanje poletja z majhnimi otroci.

19.06.2019 13:21
5 restavracij za najboljšim razgledom

Zapisala Adele Gray, junij 2019

 

Ker delam od doma, sta mi pri izbiri lokacije za kosilo ali večerjo enako pomembna tako sprememba okolice kot hrana, čeprav, iskreno, slabi hrani še tako dober razgled ne more pomagati.

10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa

Tudi letos se lahko obiskovalci štirikrat tedensko odpeljejo po nova doživetja s turističnim avtobusom. 

06.05.2019 12:33
S čebelico po Radovljici

Radovljica bo kmalu bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina S čebelico po Radovljici je namenjena spoznavanju čebel na igriv način in bo na voljo od 24. maja dalje.

Naziv vsebine

18.09.2019 14:26
09.08.2019 10:37
10.07.2019 13:14
Nova sezona turističnega avtobusa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih