Skoči do osrednje vsebine

41. Festival Radovljica

12.06.2023 09:34

Festival Radovljica poteka v tem slikovitem srednjeveškem mestu vsako leto v avgustu, nepretrgoma od leta 1983. Znan je po poudarku na starejši glasbi, a v svoje sporede že vrsto let vključuje tudi redko izvajano glasbo 19. in 20. stoletja, pogosto na ustreznih zgodovinskih glasbilih.

Na letošnjem 41. Festivalu Radovljica 2023 se bo med 5. in 22. avgustom zvrstilo deset koncertnih sporedov z repertoarjem od 12. do poznega 19. stoletja. Na njih bo nastopilo 43 umetnikov iz 14 držav. Med njimi so svetovno znani glasbeniki, kot so violinist Erich Höbarth, violončelist Enrico Bronzi, gambist Vittorio Ghielmi in kontratenorist Alex Potter. Štirje sporedi so nastali posebej za festival. Med njimi izstopa izvedba oratorija Judita Alessandra Scarlattija s petimi svetovno znanimi solisti in štirinajstčlanskim Festivalskim baročnim orkestrom, ki ga pretežno sestavljajo slovenski glasbeniki na zgodovinskih glasbilih.

 

Večina koncertov bo v baročni dvorani radovljiške graščine, po eden pa v cerkvi sv. Petra v Radovljici in v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem. Na vse koncerte vozi brezplačni avtobus iz Ljubljane in Kranja.

 

Več o dogodku na povezavi: FESTIVAL RADOVLJICA 2023

 

Organizator Festivala Radovljica je Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, predsednica Marija Kolar.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih