Skoči do osrednje vsebine

Novo butično doživetje v Radovljici

17.01.2023 10:12

Turizem Radovljica je pripravil novo doživetje po mestnem jedru Radovljice, ki v ospredje postavlja čokolado. Z doživetjem bodo obiskovalci spoznali zgodovino te priljubljene sladice in se podali na okušanje njenih izvornih in izpopolnjenih oblik.

Doživetje z naslovom Doživi mesto čokolade in podnaslovom La vie en chocolat, ki je mednarodna različica imena doživetja, je bilo oblikovano v slodelovanju z agencijo Nea Culpa. Doživetje v mesto prihaja prav pred 10. festivalom čokolade in je dopolnitev čokoladne zgodbe mesta. V doživetje so povezane tri mestne atrakcije, in sicer Lekarniški in alkimistični muzej, Hiša Linhart ter Radolška čokolada. Na Turizmu Radovljica verjamemo, da bo doživetje obogatilo turistično ponudbo Radovljice in okrepilo pozicijo mesta kot najslajšega mesta v Sloveniji in najbolj čokoladnega slovenskega kraja.

 

Doživi mesto čokolade ni klasično kulinarično doživetje, ampak gre bolj za s čokoladnimi grižljaji obogateno kulturno doživetje mesta, saj vključuje spoznavanje zgodovine, tradicije in samega mestnega jedra. Poseben element v doživetju odigrajo vodniki oziroma gostitelji, ki se gostom predstavijo s posebnimi klobuki. Ti nakazujejo raznolike momente v preteklosti in sedanjosti čokolade. Doživetje se prične pred TIC Radovljica, zaključi pa z delavnico čokoladnih florentinov v Radolški čokoladi.

 

Posebno doživetje, ki je zasnovano za skupine do 8 oseb, bo prvič na voljo v mesecu februarju, nato pa ponovno v marcu. Oba termina sta povezana s praznikom ljubezni, tako prvi termin 17. februarja (ob 16:00), ki je prvi petek po Valentinovem in marčevska termina, ki sta 10. in 11. marec, torej tik pred Gregorjevim. Doživetje bo na voljo tudi za zaključene skupine po naročilu. Kasneje bo doživetje na voljo na razpisane termine v mesecih april, maj in junij ter predvidoma oktobra in novembra. 

 

VEČ O DOŽIVETJU

Povezane novice

Doživetje mesta čokolade
Voden čokoladen potep po Radovljici

Raziščite čokolado v najslajšem slovenskem mestu. Edinstveno doživetje s prav posebnim gostiteljem vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v očarljivem mestu in okušanje čokoladnih dobrot.

12.04.2025 00:00
Največji čokoladni dogodek v Sloveniji

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih