Domače jedi dežele - kroparska žonta in sladkulca

04.12.2019 18:00

Predavanje in delavnica o tradicionalnih kroparskih jedeh.

Kulinarika določenega kraja se običajno ohranja skozi zgodovino. Najbolj priljubljene ali najbolj pogoste jedi nekega kraja ostanejo in njihova priprava se prenaša iz roda v rod. 

 

V Kropi sta najbolj prepoznavni kroparaka žonta in sladkulca. 

 

Zgodovino in pomen obeh jedi bodo predstavili na predavanju in delavnici z Razvojno agencijo zgornje Gorenjske, KD Kropa, Gostilno pri Jarmu in TD Kropa. Dogodek bo v sredo, 4. decembra ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma v Kropi. 

 

Vstop je brezplačen. 

Povezane novice

Tradicionalne hiše ob potoku Kroparica
Zibelka kovaštva

V zeleni Lipniški dolini se skriva nekdanje kovaško središče, ki vabi z ohranjeno kulturno dediščino.

Naziv vsebine

Nagradi za Radovljico in Kamno Gorico
25.10.2019 11:00
Nagrada za največji kamp v destinciji
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih