Skoči do osrednje vsebine

Domače jedi dežele - kroparska žonta in sladkulca

04.12.2019 18:00

Predavanje in delavnica o tradicionalnih kroparskih jedeh.

Kulinarika določenega kraja se običajno ohranja skozi zgodovino. Najbolj priljubljene ali najbolj pogoste jedi nekega kraja ostanejo in njihova priprava se prenaša iz roda v rod. 

 

V Kropi sta najbolj prepoznavni kroparaka žonta in sladkulca. 

 

Zgodovino in pomen obeh jedi bodo predstavili na predavanju in delavnici z Razvojno agencijo zgornje Gorenjske, KD Kropa, Gostilno pri Jarmu in TD Kropa. Dogodek bo v sredo, 4. decembra ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma v Kropi. 

 

Vstop je brezplačen. 

Povezane novice

Tradicionalne hiše ob potoku Kroparica
Zibelka kovaštva

V zeleni Lipniški dolini se skriva nekdanje kovaško središče, ki vabi z ohranjeno kulturno dediščino.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih