Rojstna hiša Ivana Vurnika v Radovljici.

Vurnikova pot 2019

21.09.2019 07:00

Potovanje po sledeh dediščine zakoncev Vurnik ter sodobnejše arhitekture, povezane z njunim delom.

Program potovanja:

  • zbor ob 6.45 na avtobusni postaji Radovljica, odhod avtobusa ob 7. uri
  • prvi postanek v Sodražici, v župni cerkvi sv. Marije Magdalene, v kateri si boste ogledali secesijski krilni oltar, ki sta ga zasnovala zakonca Vurnik
  • nadaljevanje poti v Ribnico, kjer si boste ogledali cerkev sv. Štefana, katere zvonika je leta 1957 zasnoval Jože Plečnik, delo pa je po njegovi smrti dokončala arhitektka Erna Tomšič. V notranjosti si boste ogledali še tabernakelj, ki je prav tako delo zakoncev Vurnik. Pot boste nadaljevali po mestu mimo Ljubljanske banke, ki jo je leta 1971 zasnoval arhitekt Miloš Bonča, do Ribniškega gradu s Parkom kulturnikov, arhitekta Vlasta Kopača, Miklove hiše in rojstne hiše Bojana Adamiča. V nadaljevanju boste obiskali obnovljena poslopja Škrabčeve domačije s sosednjima Kersničevo kovačnico in Boštjanovo hišo, ki sta zaokrožena v edinstveno prizorišče za kulturne dogodke.
  • Iz Ribnice vas bo pot vodila mimo Kočevja do Novega mesta, kjer bo čas za kosilo. Po kosilu si boste ogledali prenovljene odprte javne površine mestnega središča po načrtih biroja ATELIERarhitekti, zabaviščno trgovski center Portoval arhitektov Janeza Koželja in Jožeta Jakija in nagrajeno pokopališče Srebrniče avtorjev arhitektov Aleša Vodopivca in Nene Gabrovec.
  • Na poti domov si boste ogledali še Zaščitno stavbo arheoloških ostalin Gutenwertha, ki jo je mojstrsko zasnoval arhitekt Oton Jugovec.
  • Povratek v Radovljico pozno zvečer.

 

Tudi tokratno Vurnikovo pot bo vodil arhitekt Robert Potokar.

Sodeluj v nagradni igri Okusov Radol'ce

 

 

 

Aktualno & Blog

 

Narava, kultura in odlična kulinarika

Zapisala Kaja Beton, oktober 2019

 

Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.

10.10.2019 12:39
Novosti v letošnji sezoni

Okusi Radol'ce bodo letos že sedmo leto zapored povabili novembra na lokalne menije. Letos v dveh novih restavracijah in z nekaj spremembami.

01.10.2019 13:32
S fotografijo gozda do brezplačnega lokalnega menija!

Tudi vi jeseni radi odhajate v gozd? Se vam ne zdi, da je gozd čudovit ko se v soncu lesketajo zlate barve jesenskega listja, ko nam zašumi pod nogami in nas osveži jesenski zrak? Delite z nami vaš jesenski gozd in se potegujte za lokalne menije Okusov Radol'ce!

17.10.2018 13:56
Tri krožne ture za vse letne čase

zapisala Kaja Beton, oktober 2018, foto: Kaja Beton in Jošt Gantar

 

Jesen vztrajno barva liste in spreminja naravo v čudovito sliko na platnu. Podajte se na enega od naših predlaganih tur in uživali boste v barvah jeseni in čudoviti naravi.

Naziv vsebine

10.10.2019 12:39
Novosti v letošnji sezoni
10.10.2019 08:48
Daljinska pohodna pot vodi tudi skozi Radovljico
03.10.2019 09:53
01.10.2019 13:32
S fotografijo gozda do brezplačnega lokalnega menija!
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih