Rojstna hiša Ivana Vurnika v Radovljici.

Vurnikova pot 2019

21.09.2019 07:00

Potovanje po sledeh dediščine zakoncev Vurnik ter sodobnejše arhitekture, povezane z njunim delom.

Program potovanja:

  • zbor ob 6.45 na avtobusni postaji Radovljica, odhod avtobusa ob 7. uri
  • prvi postanek v Sodražici, v župni cerkvi sv. Marije Magdalene, v kateri si boste ogledali secesijski krilni oltar, ki sta ga zasnovala zakonca Vurnik
  • nadaljevanje poti v Ribnico, kjer si boste ogledali cerkev sv. Štefana, katere zvonika je leta 1957 zasnoval Jože Plečnik, delo pa je po njegovi smrti dokončala arhitektka Erna Tomšič. V notranjosti si boste ogledali še tabernakelj, ki je prav tako delo zakoncev Vurnik. Pot boste nadaljevali po mestu mimo Ljubljanske banke, ki jo je leta 1971 zasnoval arhitekt Miloš Bonča, do Ribniškega gradu s Parkom kulturnikov, arhitekta Vlasta Kopača, Miklove hiše in rojstne hiše Bojana Adamiča. V nadaljevanju boste obiskali obnovljena poslopja Škrabčeve domačije s sosednjima Kersničevo kovačnico in Boštjanovo hišo, ki sta zaokrožena v edinstveno prizorišče za kulturne dogodke.
  • Iz Ribnice vas bo pot vodila mimo Kočevja do Novega mesta, kjer bo čas za kosilo. Po kosilu si boste ogledali prenovljene odprte javne površine mestnega središča po načrtih biroja ATELIERarhitekti, zabaviščno trgovski center Portoval arhitektov Janeza Koželja in Jožeta Jakija in nagrajeno pokopališče Srebrniče avtorjev arhitektov Aleša Vodopivca in Nene Gabrovec.
  • Na poti domov si boste ogledali še Zaščitno stavbo arheoloških ostalin Gutenwertha, ki jo je mojstrsko zasnoval arhitekt Oton Jugovec.
  • Povratek v Radovljico pozno zvečer.

 

Tudi tokratno Vurnikovo pot bo vodil arhitekt Robert Potokar.

Kulinarični oddih v Radovljici

 

 

Naziv vsebine

22.06.2020 10:48
Združenje zgodovinskih mest Slovenije
16.06.2020 13:03
Prve Michelinove zvezdice v Sloveniji
11.06.2020 14:07
11.06.2020 12:11
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih