Na Linhartovem trgu vas pričakuje restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo, ki nastaja pod taktirko priznanega chefa, domačina, Uroša Štefelina, prejemnika michelinove zvezdice.
V prijetni restavraciji se lahko podružite ob vrhunskih kulinaričnih jedeh ali uživate ob sladici in kavi. Velik poudarek dajejo uporabi ekoloških in lokalnih sestavin ter povezovanju.
Ekipa Uroša Štefelina in Marcele Klofutar živi z mestnim jedrom Radovljice. Hiša Linhart se bohoti s krasnim pogledom na staro arhitekturo mesta Radovljica, za Radovljiško graščino pa vzgajajo lasten majhen vrtiček. V hiši iz 16. stoletja so prostori restavracije v pritličju ter delu prvega nadstropja. V prvem nadstropju ter mansardi so tudi dvoposteljne sobe.
Močan pečat kulinariki Uroša Štefelina daje lokalna tradicija, s pridom in ponosom pa uporablja lokalne in ekološke surovine. Več kot polovica sestavin je ekološkega porekla, restavracija pa si za trajnost prizadeva tudi na drugih področjih. Imajo certifikat Green Key in Green Cuisine, michelinovi ocenjevalci pa so jim že večkrat podarili tudi zeleno marjetico za trajnost. Hiša Linhart je michelinovo zvezdico prejela v letih 2022 in 2023.
Če se boste odločili za bivanje v Hiši Linhart, vam bodo postregli še z odličnim zajtrkom ali brančem.
Vsako sredo v bistroju organizirajo happy hour za mlade do 25 let. Nudijo jim 25 % popust na jedi in jim sporočajo: "Mladi spoznavamo tipične gorenjske in slovenske jedi, ker nam je mar."
Hiša Linhart
Linhartov trg 17, Radovljica
K: 00386 (0)41 747 636, 00386 (0)8 384 34 70
W: https://www.hisalinhart.si/
8. junija so bili razglašeni dobitniki letošnjih Michelinovih zvezdic v Sloveniji. Že tretjič zapored je zvezdico prejel Uroš Štefelin, prvič za njegovo novo restavracijo Hišo Linhart. Vila Podvin pa je z novim chefom ohranila mesto v kulinaričnim vodniku.
Sprehodite se po enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Občudujte slikovite hiše iz 16. in 17. stoletja ter se poglobite v zgodbe, ki jih pišejo njihovi prebivalci.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.
Med prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2020 je letos tudi chef Vile Podvin.