Prižig lučk v Radovljici - online

27.11.2020 07:59

Letos bomo prižig lučk na Linahrtovem trgu s predvajanjem prenesli v vaše domove. Kljub omejitvam si želimo čarobnega decembra in vas vabimo na sprehod v okrašeno mestno jedro. Od 1. decembra dalje bodo tam gorele praznične luči.

Prižig prazničnih lučk boste lahko spremljali na našem Facebook profilu v torek, 1. decembra ob 17.00, posnetek prižiga pa bo kmalu nato viden tudi tukaj, na naši spletni strani.

Pripravite si opomnik in spremljajte prižig na našem Facebook profilu.

 

 

 

Mestno jedro Radovljice smo tudi letos okrasili z naravnim zelenjem. Tokrat smo se oprli na tradicijo pletarstva v Radovljici. Okrasitev so od idejne zasnove do izvedbe pripeljale Natalija Černe iz TIC Radovljica, mojstrica pletenja Tanja Legat ter floristka Sabina Šegula.

 

Pletarstvo ima v Radovljici močne korenine, saj je bila državna pletarska šola leta 1908 ustanovljena prav v Radovljiški graščini. Tam je delovala vse do leta 1935, kasneje in vse do danes pa obrt ohranjajo sicer maloštevilni mojstri te obrti. Med njimi je tudi Tanja Legat, ki se je obrti naučila od radovljiškega pletarja Marjana Golmajerja in je izdelala pleteno okrasje iz vrbja in šibja ter tudi smrečja za decembrsko okrasitev mestnega jedra, pri pletenju pa ji je pomagala tudi Petra Kunstelj.

 

Praznične luči letos krasijo mesto vse od parka do trga pred cerkvijo, zaradi česar bo decembrski sprehod na Linhartov trg še lepši. Kljub temu, da prireditve v tem trenutku še nismo možne, vas vabimo na sprehod v mestno jedro, če pa se epidemološke razmere uredijo, pa bomo proti koncu meseca pripravili tudi manjše prireditve.

 

Povezane novice

Praznična dogodivščina po Radovljici
do 10. januarja, dogodivščina po Radovljici

S pomočjo zemljevida poiščite 4 tematske točke po Radovljici in svoje želje zaupajte vilinskemu drevesu. 

Naziv vsebine

01.12.2020 15:18
Letos nekoliko več lučk ter izdelki pletarske obrti
17.11.2020 14:39
Kamp Šobec, vaš prostor v naravi
Zeleni znak Green Key in tekmovanje Naj kamp Adria 2020
05.11.2020 13:38
Skupna akcija združenja Julijske Alpe
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih