Okusi Radolce nas bodo ves mesec november razvajali z izbranimi lokalnimi jedmi.
Gostilne in restavracije Okusov Radolce, ki sodelujejo v letošnjem mesecu lokalnih menijev so nam tudi tokrat pripravile pester izbor lokalnih jedi, ki temeljijo na lokalnih in sledljivih sestavinah. Meniji z vsaj 3 hodi, bodo ves mesec na voljo po enotni ceni 26€. V TIC Radovljica ali na www.radolca.si lahko kupite tudi darilne bone.
MESEC OKUSOV RADOL'CE/NOVEMBER 2022- MENIJI:
Hiša Linhart, Radovljica
dušena rdeča čebula z jajcem
krompir in vložene lisičke
zelenjavna omaka, bučno olje in prah
***
file Zupanove jezerske postrvi
cvetačna krema in vložena cvetača
testenina, polnjena z Mrkotovo rdečo polento trdinko in Odoljnekovim mohantom
bela ribja omaka
ali
hrbet krškopoljca
zapečena skuta z repo, fižolova enolončnica
omaka iz nageljnovih žbic in ohrovt
***
jesenska čokoladna Radolca
(buča, jabolka, ajda, bela čokolada)
Dobavitelji: Ribogojnica Zupan, kmetija Gogala Mrkot, kmetija pri Odoljneku
Gostilna Avguštin, Radovljica
kremasta bučna juha
***
jelen, bučni štrukeljc, kakavova zrna, redukcija rdečega vina
***
hruškina tortica
Dobavitelji: Nimrod, Doza Domač'ga
Šmeks – Baffi, house of pizza, Radovljica
pozdrav iz kuhinje
***
rola iz kislega testa s hruško in slanino, pesto ohrovta
**
fokača iz kislega testa, pesin tatarc, korenje, hren, mlad kozji sir, lardo
**
Jabolka, vanilijeva krema z moštom, ajdov drobljenec.
Dobavitelji: Lokalna trgovina 18sedem3
Gostilna pr'Tavčar, Begunje na Gorenjskem
begunjske blazinice z domačimi ocvirki ali pestom
***
ješprenjček s pokljuškimi jurčki
***
Cotlnov Angus z omako potrgalke in bučkinim štrukljom
ali
Zupanova postrv na tartufovem pireju z redukcijo iz pehtrana
***
»Kozarček presenečenja«
(biskvit s kremo malin in vanilije in sorbet s hruško viljamovko in medom)
Dobavitelji: Kmetija Pr'Mrkot, Dvorska vas; Kmetija Bršca, Poljče; Stroj, Mlaka; Kmetija Turk 1743, Podnart; Ribogojnica Zupan, Nomenj; Čebelarstvo Luznar, Begunje na Gorenjskem
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
pozdrav iz kuhinje
***
tatar rdeče postrvi, dimljena krompirjeva krema, bučno olje, ajdov grisin
***
juha iz pečenih Likozarjevih buč, škampova pena, domača brusketa
***
ocvrt Mlinaričev želodček, majoneza rdeče pese, hrenova omaka z jabolki, ajdov blin »drožasti«, kislo zelje
***
divja svinja, čokoladna omaka z brusnicami, domač pirin štrukelj, zelenjava
Ali
poširan file postrvi, Likozarjev krompir in zelenjava, ribja omaka
…………………………………………..
Za doplačilo:
Sladica
Kostanj, čokolada, buča 6,50€
Dobavitelji: Kmetija Likozar, Mesarija Mlinarič
Gostišče Tulipan, Lesce
skutni žličnik z drobnjakom in popečenim sezamom ter bučno kremo
***
juha iz rdeče pese, zelene, muškatnega oreščka in mlečne pene
***
svinjski file pečen v testu z vinsko omako, korenčkov pire, sirov štrukelj, brstični ohrovt
***
ajdovi štruklji z orehovim sladoledom in medenim drobljencem
Dobavitelji: Kmetija Bogataj, Kmetija Likozar, Kmetija Drinovec, domači orehi, Ažmanov med , Mesarija Maver, Košenina Miro
Restavracija Manu, Žirovnica
lokalno ajdovo maslo
***
juha dimljene kolerabe, dehidrirana hruška, grško seno
***
piščanec domačije Galjot, piščančji mlinčki, korenje, pogača
ali
postrv Goričar, ješprenj, dagnje, osočnik
***
kostanj, buča, kava
Dobavitelji: Domačija Galjot, Ribogojnica Goričar
Restavracija Tabor, Podbrezje
pozdrav iz kuhinje
***
toast s kozicami, hrenom in kaviar morskega zajca
***
juha iz školjk, slanina in por
***
file bele ribe, omaka sladkega vina in curry-a, koromačeva marmelada, granola
…………………..
Za doplačilo:
Topla predjed:
Kapesanta z beurre blanc omako 8,00€
Sladica:
Topinambur, vanilija sladoled, espresso, lešniki 7,00€
Dobavitelji: Mlekarstvo Podjed, Kmetija Kristan, Kmetija Likozar, Mesarstvo Tišlr, Kmetija Jerala, Matijovc
Vila Podvin, Mošnje
pozdrav iz kuhinje
***
spenjeno odimljeno maslo Sirarstva Pr’Hlebanju, krema rdeče pese
***
drugi pozdrav iz kuhinje
polenta trdinka sosedovega mlina Pr'Mrkot, dimljena postrv Okanove ribogojnice, espuma kislega mleka domačije Pr'Hlebanju
***
jurčkova juha, hrustljav jurčkov praline, krema buče maslenke, espuma dimljene smetane domačije Pr'Hlebanju
***
dušena krača slovenskega goveda iz Blok, kuhana 36 ur, demiglas, jesenska zelenjava, krema buče, zloženka krompirja kmetije Pr'Šparovc
***
sladko razvajanje
Dobavitelji: Sirarstvo Pr'Hlebanju, Kmetija Gogala- Mrkot, Ribogojnica Okan, Kmetija Pr'Šparovc
Lokalna tržnica in edinstvena večerja kot uvod v letošnji november z Okusi Radol'ce.
Lokalne sestavine in vrhunska priprava! Vabljeni v najboljše radolške restavracije na lokalne menije po enotni ceni ter na dneve odprtih vrat lokalnih kmetij. Vsako leto v novembru.
Radovljiški chefi, na čelu z najboljšim, Urošem Štefelinom, verjamejo, da je trajnost izjemnega pomena za kakovost ponudbe. Temelj združenja Okusi Radol'ce je sodelovanje in uporaba lokalnih sestavin.
V zelenem okolju sončnih dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih s skrbnostjo vzgajajo kmetje, sadjarji in zeliščarji.